2013: Afrit 22 is nu écht een onderdeel van mijn leven

MartijnAfrit 22 Nieuws2 Comments

Love on Tehran`s Roof

“Als het goed gaat met Afrit 22 gaan we aan het eind van jaar een weekendje weg. Waarheen zien we dan wel.” Samen met mijn vrouw stelde ik doelen voor Afrit 22.

Gisteren zijn we thuis gekomen na een paar heerlijke dagen Berlijn. Wat een geweldige stad, alles is er.

Het waren een paar lekkere dagen om bij te komen, op te laden en terug te kijken.

Het is namelijk niet zomaar aan komen waaien afgelopen jaar. Stiekem was het een zwaar jaar, met hele mooie momenten.

December 2012

Een paar dagen voor de kerst. 3 volgens mij. Heel onverwacht kreeg ik te horen dat mijn contract niet verlengd zou worden. Terwijl dat een paar weken daarvoor al wel toegezegd was. Mondeling helaas.

3 dagen voor de kerst. 3 weken voor einde contract. Dat zouden “leuke” feestdagen worden…

Maar ik sprak het volgende met me af. “Je krijgt 3 dagen om te balen en daarna móet je vooruit.”

Die 3 dagen werd 1 dag en toen was ik de negatieve sfeer helemaal zat. Tijd om vooruit te kijken. En het is bijna kerst. Ik wilde me vrolijk voelen, dus ik moest me ook vrolijk gaan gedragen.

De juiste afrit

Tijdens mijn laatste 3 weken ging ik nadenken over wat ik wilde. Voor mezelf wist ik allang dat ik niet heel lang bij dit bedrijf zou werken. Maar een contractverlenging van een jaar zou wel heel prettig zijn.

Zeker met een bruiloft in het vooruitzicht.

Achteraf gezien een hele stomme gedachte. Natuurlijk is een jaar van financiële stabiliteit heel fijn. Maar een jaar duurt erg lang als je van te voren al weet dat je het er niet naar je zin gaat hebben. Ik had er namelijk al een jaar ervaring mee.

Ondertussen had ik 3 sollicitatiegesprekken gevoerd waar ik overal het zelfde te horen kreeg: “Martijn, we kunnen iemand als jij heel goed gebruiken. Maar niet voor 40 uur per week. Hooguit voor 10.”

In de auto terug naar huis dacht ik bij mezelf: “Als ik voor mezelf ga beginnen en 4 opdrachtgevers kan vinden die mij 10 uur per week kunnen gebruiken zit mijn week ook vol.”

En toen nam ik de afrit naar huis. Afrit 22. De enige juiste afrit en het begin van een groot avontuur.

Ik begon te breed

Afrit 22 begon als een online marketing bureau. Hét adres waar je moet zijn voor advies en uitvoering op het gebied van online marketing.

Heel breed. Van social media tot e-mail marketing. Van AdWords tot content marketing. Op een gegeven moment wist ik zelf niet meer hoe ik uit moest leggen wat ik allemaal deed. Het was te veel. Te breed.

Daarom vond ik dat ik mezelf moest gaan specialiseren.

Mijn specialisatie vond ik in bloggen

Met heel veel plezier en overgave heb ik de blog voor Afrit 22 het afgelopen jaar gevuld. De eerste helft van het jaar ging het als vanzelf en kreeg ik het zelfs voor elkaar om een aantal maanden dagelijks een artikel te plaatsen.

Ik merkte dat er veel interesse was voor mijn artikelen en dat mensen zelf problemen hadden met het bijhouden van blogs. En niet alleen het bijhouden, maar ook het opzetten ervan.

Dat zou mijn specialisatie worden: bloggen.

Van huis uit ben ik geen schrijver. Sterker nog. Zal ik je een geheimpje vertellen? Ooit heb ik elektrotechniek gestudeerd. En nu zit ik dagelijks verhalen te schrijven. Mooi hoe het soms kan lopen toch?

Maar dat betekende wel dat ik nog veel moest leren. En schrijven leer je volgens mij alleen door het te doen. Veel en vaak schrijven.

Voor onze huwelijksreis lukte het me om relatief eenvoudig dagelijks mijn eigen blog te vullen. Maar na de reis trof ik thuis een volle mailbox aan. Een mailbox vol met aanvragen voor mij en mijn expertise. Blijkbaar deed ik iets wat opviel.

Opvallend was dat het allemaal aanvragen uit mijn netwerk waren. Mijn netwerk waar ik al 7 jaar keihard aan gewerkt heb, maar waar ik nu de vruchten van pluk.

Ik zat op de goede weg.

2013: een bewogen jaar

Mijn eerste jaar als ondernemer begon ik al met “een gepland gat”. Halverwege het jaar zouden we gaan trouwen en dan kon een huwelijksreis niet ontbreken natuurlijk. Dat zijn minimaal 3 weken waarin Afrit 22 helemaal stil zou liggen.

Het was hard werken en sommige maanden moesten we ook echt op een stokje bijten. Maar ik mag niet klagen als ik de verhalen lees van andere ondernemers.

Heb ik geluk gehad? Of heb ik toevallig net de juiste dingen gedaan? Het succes van Afrit 22 wijt ik voornamelijk aan de kwaliteit van mijn netwerk en aan de keuze die ik heb gemaakt om me te specialiseren.

We hebben een geweldige trouwdag gehad. Onze huwelijksreis was fantastisch en ook konden we een paar daagjes weg naar Berlijn.

Mijn succes meet ik niet in het aantal verdiende euro’s, maar in het leven dat ik kan leiden met Afrit 22 als onderdeel. Ik leef niet om te werken en ik ben gestopt met werken om te leven. Werken is nu écht een onderdeel geworden van mijn leven.

Mjn 2013 is geslaagd.

2014: ik ben er klaar voor. Samen maken we ook van jou een topjaar! 

2 Comments on “2013: Afrit 22 is nu écht een onderdeel van mijn leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge