2014: op zoek naar meer geluk bij Afrit 22

MartijnAfrit 22 Nieuws10 Comments

Smiling from the inside out - DIY

Allereerst natuurlijk de allerbeste wensen voor 2014. Dat het voor jou een mooi jaar mag worden. Ik heb alle vertrouwen in 2014. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. En als ik het geluk een handje kan helpen, waarom niet?

“Het Geluk project” van Gretchen Rubin. Een boek dat al een tijdje op mijn leeslijst stond en meeging naar Berlijn.

In 1 ruk las ik het boek uit en de inspiratie stroomt door mijn aderen en door mijn hersenen.

De schrijfster van het boek, Gretchen Rubin is het geluk project begonnen om in 1 jaar tijd te onderzoeken wat geluk echt is en hoe ze zelf gelukkiger kon worden. Een onderzoek dat in detail beschreven wordt in haar boek. Op een hele leuke manier.

Het boek heeft mij geïnspireerd om ook een jaar lang op zoek te gaan naar geluk in mijn leven. Niet dat ik niet gelukkig ben, maar wat meer controle over mijn geluk zou ik niet erg vinden.

De 12 geboden van Afrit 22

Aan het begin van haar boek deelt Rubin de 12 geboden die zij navolgt in haar leven. Heel persoonlijke geboden die ook uitgebreid uitgelegd worden in haar boek en in haar blog.

In mijn zoektocht naar meer geluk probeer ik het traject van Rubin zoveel mogelijk te volgen. Daarom heb ook ik 12 geboden opgesteld die ik naleef met Afrit 22. Waarom met Afrit 22? Zoals ik gisteren al schreef is dit een heel belangrijk deel van mijn leven geworden. De 12 geboden zijn automatisch dus ook van toepassing op mijn leven.

Mijn 12 geboden:

 1. Blijf altijd Martijn
 2. Gedraag je zoals je je wilt voelen
 3. Leef om te werken. Werk om te leven. Maak werk onderdeel van het leven
 4. Get things done
 5. Maak plannen
 6. Houd oren en ogen altijd open
 7. En je mond iets vaker dicht
 8. Geef geen geld uit voordat je het binnen hebt
 9. Geniet van de reis
 10. Zorg goed voor jezelf
 11. Leer van anderen
 12. Blog on!

1. Blijf altijd Martijn

Het belangrijkste van alles. Wat er ook gebeurt ik zal altijd Martijn moeten blijven. Ik wil te allen tijde Martijn blijven. Hoe goed of hoe slecht het ook gaat met Afrit 22, ik zal altijd kritisch blijven over de koffie en dromen over een bestaan als atleet.

2. Gedraag je zoals je je wilt voelen

Positiviteit brengt me zoveel verder dan negativiteit. Ik heb het vorig jaar een aantal keer ondervonden. Een positief gevoel hebben is een keuze en daar ben ik me bewust van.

Even in de put? Vraag jezelf af hoe je je wilt voelen. En gedraag je daar dan naar. Het is gemakkelijk om je gevoel te laten bepalen door je omgeving. Stel je voor hoe fijn het is om zelf de touwtjes in handen te hebben.

3. Leef om te werken. Werk om te leven. Maak werk onderdeel van het leven

Ik ben een ondernemer. Af en toe lees ik verhalen over ondernemers die 60 tot 80 uur per week werken. En dat ze heel succesvol zijn. De verhalen die ik dan lees gaan ook alleen over de ondernemer en zijn onderneming. Niet over zijn leven.

Afrit 22 is onderdeel van mijn leven. Zo wil ik het ook benaderen. Mijn weekenden zijn heilig en zo ook mijn vakanties en weekendjes weg.

Ik ben 24 uur per dag ondernemer. Dat wil niet zeggen dat ik 24 uur per dag werk, maar dat ik 24 uur per dag zou kunnen werken. De balans is aan mij om te vinden.

4. Get things done

Ik schuif vaak taken voor me uit. Deadlines zijn heilig voor me, maar ik heb niet vaak taken ruim voor de deadline afgerond.

De taken die ik voor me uit schuif maken vaak plaats voor onnodige zaken. Het kijken van een filmpje bijvoorbeeld. Of een tv serie.

De tijd vliegt voorbij door onnodige zaken en de deadline komt langzaam dichtbij. Daarom wil ik me beter concentreren op de taken die uitgevoerd moeten worden.

De “onnodige zaken” zijn dan mijn beloning voor afgerond werk.

5. Maak plannen

Mijn advies voor mijn opdrachtgevers. Maak een planning. Een goed planning is noodzakelijk. Faal te plannen en je plant om te falen.

Ik geef het nu eerlijk en openlijk toe: Ik ben een drama als het gaat om mijn eigen plannen en planning. Dit gebod heeft natuurlijk veel raakvlakken met het gebod “Get things done”.

Daarom is dit mijn eerste stap voor een plan. Niet alleen een plan voor het komende jaar, maar een plan voor het leven. En ook dit plan zal leven. Van tijd tot tijd zal het bijgesteld worden.

6. Houd oren en ogen altijd open

Mijn inspiratie komt overal vandaan. Daarom moet ik mijn oren en ogen altijd open houden. In alles zit een verhaal dat vertelt kan worden. Maar dan moet ik me wel openstellen voor de input.

7. En je mond iets vaker dicht

Niet alles hoeft vertelt te worden. Ook al heeft alles een verhaal dan wil dat niet zeggen dat ik ze allemaal hoef te vertellen. Ik moet zorgen voor een goede selectie.

De verhalen die het meest teweeg brengen moeten verteld worden.

8. Geef geen geld uit voordat je het binnen hebt

Tijdens mijn eerste jaar ondernemen heb ik erg moeten wennen aan de manier waarop mijn geld binnenkomt. Ik moet er nog steeds aan wennen.

Daarom ga ik in het nieuwe jaar plannen maken, budgetteren en investeren. Maar wel in de juiste volgorde.

First in, then out.

9. Geniet van de reis

Elke keer ben ik trots op de mijlpalen die ik behaal met Afrit 22. Maar ik moet daarbij niet vergeten te genieten van de reis. Als ik me teveel focus op de mijlpalen vergeet ik te genieten van alle momenten en gaat alles aan me voorbij.

10. Zorg goed voor jezelf

Ik moet 20 kilo afvallen. Dat is mijn doel. Maar waar het eigenlijk op neer komt is dat ik beter voor mezelf moet zorgen. De afgelopen jaren zijn de kilo’s er aan gevlogen en dat heb ik allemaal zelf gedaan.

Buiten de kilo’s die ik met me meedraag leidt ook mijn gezondheid eronder. Met name mijn rug heeft er onder te leiden.

Niet gezond genoeg gegeten.

Niet genoeg lichaamsbeweging gehad.

Daarom moet ik voortaan goed voor mezelf zorgen. Letten op mijn voeding en zorgen voor genoeg beweging.

11. Leer van anderen

Van nature wil ik alles zelf doen. Ik ben een redelijke einzelganger en daar moet ik toch eens van af. Daarom ben ik vorig jaar al begonnen met me aan te sluiten bij een tweetal collectieven. Het komende jaar wil ik daar meer gebruik van maken.

Meer werken op plekken waar andere ondernemers zijn.

Op zoek naar meer opdrachten waarin ik kan samenwerken.

Heel klein: Dagelijks een hoofdstuk lezen uit het boek “Daily Rituals” over de dagelijkse rituelen van de groten der aarde.

12. Blog on!

Belangrijk voor de business, maar ook belangrijk voor mij. Bloggen heeft mij gebracht waar ik nu ben. En buiten dat het een groot onderdeel is van mijn bedrijf vind ik het ook super leuk om te doen.

Ik kan zo ontzettend veel kwijt in het bloggen. Een prater ben ik nooit echt geweest. Schrijven gaat me beter af dan spreken en ik ben blij dat ik dit heb mogen ontdekken.

Dus ook in 2014 zijn jullie nog niet van me af. Ik ga verder met bloggen. Verder met het zoeken naar verhalen. 

10 Comments on “2014: op zoek naar meer geluk bij Afrit 22”

 1. karin r.

  Je hebt een handleiding voor je leven gevonden. In mijn boek Opkrabbelen heb ik hetzelfde gedaan. Het is een leidraad, rode draad, iets waar je houvast aan hebt als je dreigt te kukelen. Dat geldt natuurlijk ook voor het bloggen!
  karin r. laatste post: Blog Away nl volume 1 ecourse.My Profile

 2. http://www.sorethumbsblog.com/

  jadąc autobusem z pracy do domu zastanawiałam się o czym będzie dzisiejszy Twój post i ile zdjęć będzie. Cichaczem liczyłam na 3 zdjęcia :-)ciasta wyglądają wspaniale. Składniki dobrej jakości to zazwyczaj klucz do sukcesu :-)

 3. http://www.4g-design.com/

  It is highly appreciated that you took efforts to collect the info and get nice snaps. This culture is found throughout the India and it is disappearing fast. Those are having the tradition to perform are slowly turning away. In Maharashtra, especially in Konkan, there was Dashaavatari art. I would advise you to visit Konkan and get us the glimpses of it. Thanks alot.Mangesh Nabar

 4. car insurance rate

  I’ve never met Judge Blah. Let’s see. Germans. What comes to mind? Riotous sense of humor? Natural spontaneity? Anarchic abandon? Dionysian revelry? Am I getting close?

 5. http://www./

  نه جناب! شما باید نظریه‌پرداز می‌شدید با اون تز جالب‌تون اون بالا! “وقتی بی حجاب و با حجاب تو جامعه باشه و مردا عادت کنن…….”خیلی جالب بود جداً!فعلا شما برو اون پایین جواب سؤالای منو بده تا بعد راجع به دیکتاتوری و بیداری اسلامی و تونس و مصر و اینا با هم حرف بزنیم!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge