6 maanden Afrit 22: en nu?

MartijnAfrit 22 Nieuws10 Comments

3727013559_6fa4529d92_b

Een jaar geleden zag mijn leventje er nog heel anders uit. Lekker veilig en veel zekerheid in loondienst. Dat dacht ik tenminste. Totdat de klap kwam en ik zonder werk kwam te zitten. Dat was eind vorig jaar. En toen waren er voor mij 2 opties: op zoek naar een nieuwe baan of gaan voor die droom die ik al jaren heb, een eigen bedrijf. En het zal geen verrassing zijn dat ik voor optie 2 ben gegaan.

6 maanden Afrit 22

6 maanden (en 1 dag geleden) alweer liep ik de Kamer van Koophandel binnen om te starten met Afrit 22. Afrit 22:

 • De afrit op de A2 die ik moet hebben als ik naar huis wil, mijn veilige haven;
 • Mijn bedrijf die zich bezig houdt met het schrijven van blogs en het adviseren van de inzet daarvan;
 • Mijn blog, waarop ik schrijf over alles wat me bezig houdt en vaak in relatie tot mijn dienstverlening.

Jam at the Floating MarketVeel bezoek

Ik hou wel van een beetje gezelligheid, dus ik vind het leuk als ik regelmatig mensen op bezoek krijg. Mijn website heeft niet te klagen. Die krijgt genoeg aandacht. Het afgelopen half jaar hebben ruim 11 duizend mensen de moeite genomen om eens langs te komen. Meer dan 20% vindt het zelfs zo leuk hier dat ze regelmatig terugkomen. En met z’n allen hebben de bezoekers zo’n 24 duizend pagina’s bekeken.

De meeste bezoekers komen binnen via Google, via gerichte zoekopdrachten komen zijn bij mijn artikelen. Gemiddeld blijft een bezoeker 2 minuten rondkijken voordat hij weer verder gaat. De bezoekers die het langste blijven hangen komen via 42bis, waar ik wekelijks voor schrijf.

Best gelezen

Voor mij niet echt een verrassing, want ik zie ongeveer wekelijks wat er goed gelezen wordt en daar steken elke keer dezelfde artikelen boven uit.

De top 5 van best gelezen artikelen:

 1. Hoe maak je nu een goede Facebook omslagfoto?
 2. Een LinkedIn uitnodiging versturen. Dat doe je toch persoonlijk?
 3. Handleiding Twitter voor beginners: Zoeken en lijsten
 4. Twitter handleiding voor beginners deel 1
 5. 10 Tips om succesvoller voor Twitter te schrijven

4 maanden geleden waren het lijstje met ‘Best gelezen artikelen’ en ‘Mijn favoriete artikelen’ het zelfde. Dat is nu niet meer zo.

De top 5 van de artikelen die ik het leukste vond om te schrijven:

 1. Een dag uit het leven van een blogger
 2. Inspiratie zit achter een garagedeur
 3. Op heterdaad betrapt. Ik ben niet origineel
 4. Ik val eigenlijk helemaal niet op blond
 5. Waarom bloggen? 9 redenen waarom ik blog

Grappig dat het zulke verschillende lijstjes zijn nu, maar ik zie de reden gelijk. Ongeveer na 2 maanden ben ik van schrijfstijl veranderd en ben ik veel persoonlijker gaan schrijven. Ik heb persoonlijke ervaringen gedeeld in mijn blogs. Over deze verandering heb ik zelfs nog geschreven.

E-mail nieuwsbrief

Met mijn e-mail nieuwsbrief ben ik nog steeds aan het stoeien. De layout is een aantal keer veranderd en ook de inhoud kan nogal eens wisselen. Per week zie ik ook gelijk of het aanslaat of niet, want bij een nieuwsbrief waar ik zelf niet tevreden over ben heb ik meer uitschrijvingen dan bij een nieuwsbrief waar ik voor de volle 100% achter sta. Is wekelijks een nieuwsbrief misschien toch te veel?

Opdrachten

Het gaat goed. Ik spring nog geen gat in de lucht, maar de opdrachten blijven binnenkomen. Ik ben Afrit 22 heel breed begonnen door alle opdrachten aan te nemen die iets te maken hebben met online marketing. Inmiddels heb ik mijn dienstverlening wel heel erg gefocust op bloggen. Strategie, advies en uitvoering. En ik merk dat dat nog moet landen.

Voor een aantal partijen schrijf ik wekelijks of maandelijks blogs voor op hun website. Ook ben ik nu gevraagd om na mijn vakantie een inspiratieworkshop te geven over bloggen. Verder houd ik me voor een aantal opdrachtgevers bezig met het beheer van hun social media kanalen en denk ik mee over hun overall online strategie. Lekker gevarieerd dus!

Maar zoals gezegd, ik heb niets te klagen. De ondersteuning van het UWV houdt helaas op na 6 maanden, maar ik heb er genoeg vertrouwen in om verder te gaan. Misschien in een hybride vorm: deels ondernemen en deels weer in loondienst, maar ik ga verder met Afrit 22.

Why is one of my pictures more Flickr Interesting than another?Op stapel

Eerst ga ik over een kleine 2 weken genieten van een, volgens mij, verdiende vakantie (huwelijksreis). Daarna heb ik het volgende op stapel staan:

 • Contentabonnementen aanbieden – Voor een vast maandelijks bedrag kunnen organisaties content bij mij afnemen. Niet alleen blogs, maar ook infographics, video’s, whitepapers, enz. Alle content die nodig is voor een goede contentstrategie. Deze content kan ik aanbieden door intensieve samenwerkingen met allerlei specialisten.
 • Workshops – Na de vakantie wil ik ook meer workshops en trainingen gaan verzorgen. Dat zal zowel offline plaats gaan vinden als online via Google Hangouts bijvoorbeeld.
 • Website – Waarschijnlijk krijgt de website weer een kleine make-over. Ik ben nog niet helemaal tevreden.
 • Nieuw ebook – Nu bied ik het ebook ‘Wie is jouw klant echt?‘ aan als gratis ebook. Dit aanbod wil ik uitbreiden, maar ik weet nog niet precies waarmee.

Genoeg te doen dus als ik terug kom van vakantie. Ik ga er vanuit dat ik dan weer helemaal uitgerust ben dus dan kunnen we er weer tegenaan! Heb jij nog een tip voor mij om ook het tweede half jaar van Afrit 22 een succes te maken? Dan lees ik het graag in de reacties! 

10 Comments on “6 maanden Afrit 22: en nu?”

 1. Christian

  Leuk om zo eens je achtergrond te lezen Martijn. Ik ben in de afgelopen maanden ooit eens op je website terechtgekomen na een zoektocht over content marketing, aangezien ik daar zelf ook mee bezig ben. Je schrijfstijl spreekt mij (en vele anderen zo te lezen) erg aan en ik zou zeggen ga zo door.

  Ik denk dat je met je nieuwsbrief gewoon moet kijken wat het beste voor je werkt. Vaak is het zo dat je daarmee wel direct onder de aandacht komt.

  Wat betreft je komende plannen vind ik het interessant om te zien dat wij op dezelfde lijn zitten. Ook ik wil gaan kijken hoe de dienstverlening beter kan worden aangeboden en in welke vorm, terwijl daarnaast ook de mogelijkheden voor cursussen (zowel online als offline) door mijn hoofd stormen. Tijd dus om na de vakantie (eind augustus) eens flink de boel aan te zwengelen.

  p.s. heb ik je al eens gevraagd voor een interview in deze reeks met online ondernemers en marketeers http://www.slagtermedia.nl/category/interviews/?
  Christian laatste post: Interview met Michel Lindhoud van EGOsketchMy Profile

  1. Martijn

   Bedankt voor jouw reactie Christian! Leuk ook om te lezen hoe je hier terecht bent gekomen en dat mijn schrijfstijl je aanspreekt.

   Ik ben benieuwd hoe jij al jouw plannen vorm gaat geven, ik ga jou ook zeker in de gaten houden. Lijkt me interessant.

   Net zo interessant als jouw reeks interviews overigens. Daar heb je me nog niet voor gevraagd, maar ik zou er graag aan deelnemen. Ik lees de interviews elke keer met veel plezier!
   Martijn laatste post: 6 maanden Afrit 22: en nu?My Profile

 2. Dion Spierings

  Leuk om te lezen Martijn, iedere week weer! Herken mezelf ook in jouw situatie. Vind mensen die de drive hebben om compleet hun eigen plan uit te stippelen met hun talent altijd interessant. Daar haal ik ook weer inspiratie uit, dus ga zo door;) Volgens mij hebben je plannen om een eigen bedrijf te starten een heel aardige vorm gekregen inmiddels dus dan is het slechts een kwestie van tijd voordat de euro’s ook jouw kant oprollen!

 3. Rosalinde

  Gaaf om te lezen hoe het allemaal begonnen is en hoe het nu gaat. Ik vind het een knappe zet, voor jezelf beginnen en dan ook nog iedere dag bloggen over je onderwerp. Dat zal echt wel vruchten gaan afwerpen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge