8500 ninja’s aan de poorten van Fort Blogsma

MartijnAfrit 22 Nieuws6 Comments

Ninja

8500 ninja’s stonden klaar op de heuvel. Allemaal tot de tanden gewapend. Stuk voor stuk hadden ze maar 1 doel voor ogen en dat was om tijdens mijn vakantie mijn koninkrijk binnen te vallen.

Waar ze geen rekening mee hadden gehouden waren mijn trouwe poortwachters. Ik had ze opdracht gegeven om niemand binnen te laten. Alleen met het juiste wachtwoord kon je binnenkomen bij Fort Blogsma.

Op een gegeven moment hadden alle ninja’s een poging gedaan en dropen teleurgesteld af naar waar ze vandaan zijn gekomen. Nog steeds tot de tanden gewapend, maar een illusie armer.

“Dit zou ons niet nog eens overkomen” dachten de poortwachters en verscherpten de bewaking. Dusdanig dat zelfs ik moeite heb om binnen te komen.

Ninja party

Based on a true story

Het verhaal hierboven is niet zomaar uit het niets gegrepen. Helaas. Het is een droom geweest die mij meerdere malen geteisterd heeft tijdens mijn vakantie.

Badend in het zweet werd ik wakker.

Aan het begin van mijn vakantie kreeg ik dit bericht van mijn hostingpartij:

Beste M. Bloksma,

Momenteel vinden er aanvallen plaats op uw WordPress site afrit22.nl. Er wordt steeds geprobeert in te loggen, sinds vanmiddag al meer dan 8500 keer. Daartoe hebben we een blokkade opgezet zodat niet iedereen kan proberen in te loggen. De normale werking van de website wordt niet beinvloed.

We hebben echter nog het ipadres nodig waarvandaan u verbinding maakt met uw website zodat u nog wel toegang kunt verkrijgen. Op http://www.myip.nl/ kunt u zien wat uw ipadres is (het veld achter het label “WAN IP adres:”). Als u deze doorgeeft zullen we ervoor zorgen dat u gewoon weer toegang krijgt.

Ik ben blij dat mijn poortwachters me behoed hebben voor grotere rampen, maar is dit echt de beste oplossing? Is er geen andere manier?

Nu dacht ik het goed geregeld te hebben

Voor de 3 weken die ik op vakantie was had ik voldoende artikelen klaar gezet. Allemaal in concept, zodat ik er ter plekke nog even een Costa Ricaans sausje overheen kon doen voordat ik zou publiceren. Maar helaas.

Mijn poortwachters waren te goed.

Het was ook niet te doen om dagelijks tijdens mijn rondreis mijn nieuwe ipadres naar ze toe te sturen. En buiten dat: het was mijn vakantie, mijn honeymoon.

Jij, mijn lezer zou het toch wel begrijpen?

Maar ik ben er weer! Dus met terugwerkende kracht kan ik weer artikelen plaatsen. Wel zal ik rekening moeten houden met de maatregelen die mijn poortwachters hebben genomen. Ook in eigen land kan ik namelijk gezien worden als nomad die zijn kantoor maakt van elke plek waar zijn laptop staat.

Hopelijk vinden de poortwachters een andere oplossing en ik sta natuurlijk open voor elke oplossing die jullie voor me hebben!

Fijn om weer terug te zijn.

6 Comments on “8500 ninja’s aan de poorten van Fort Blogsma”

  1. Sebastiaan

    Hoi Martijn,

    ik bescherm mij wordpress websites middels diverse plug-ins. Ik heb goeie ervaringen met “Limited Login Attempt”. Het heeft bij mijn sites al heel wat ongewenste bezoekers tegen gehouden!

    Welkom terug in Nederland, ik hoop dat je een tot vakantie hebt gehad!

    Gr Sebastiaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge