Ik val eigenlijk niet op Blond

MartijnAfrit 22 Nieuws6 Comments

Carolinny Mendonça (40 Graus Models) - Preview Botswana

Afgelopen zaterdag was mijn vrijgezellenfeest en zonder al teveel details: Met z’n tienen hebben we Amsterdam onveilig gemaakt en het was geweldig!

Blond servies

Voordat we naar Amsterdam gingen hebben we eerst nog even een kop koffie gedronken bij mij thuis. Het servies wat binnen handbereik stond was het Blond Amsterdam servies van mijn vriendin. Misschien ken je het wel. Felle kleuren en blije figuurtjes, die bijna kinderlijk lijken. Een hit in vrouwenland en een doorn in het oog van menig man. Maar ik ben heel eerlijk: ze drinken wel heel fijn.

Maar goed. Tien mannen in de tuin die koffie zaten te nippen uit Blond kopjes. Een aandoenlijk plaatje.

IMG-20130611-WA0000

Dat moet toch anders kunnen?

Waarom is er geen mannelijke tegenhanger van Blond? Een servies met mannelijke afbeeldingen. Een servies waarmee we ons kunnen afzetten tegen de Blond beweging. Hoe zouden we zoiets noemen?

Iemand, ik weet niet meer wie riep Bruut! En zo is de werknaam geboren voor een idee dat we verder uit gaan werken. Geen Blond Amsterdam, maar Bruut Den Bosch. Servies voor de man.

Onze acties

Een werknaam hebben we, nu moeten we na gaan denken over wie, wat en hoe. Of het iets gaat worden? Ik weet het niet, maar het proces vind ik gaaf! Brainstormen met vrienden, ideeën bedenken, afschieten en verbeteren. Vind ik leuk.

Dit was opdracht 2

Uit het BlogBoek van Karin Ramaker.

Wat is een idee dat al een tijd door je hoofd spookt? Schrijf je idee in korte woorden op. Bedenk bij elk woord een actie. Je hebt op deze manier een concreter beeld waarover je kunt bloggen om aandacht en hulp te genereren voor je idee.

Ik vond het spannend eng om te bloggen over dit idee. Wat nu als iemand ons idee pikt? En ermee aan de haal gaat? Dat moet dan wel een ongelooflijke loser zijn lijkt me. Hoe zit jij daarin? Zou jij je ideeën delen? Ik ben heel benieuwd en lees het graag! En als je al een bestelling Bruut servies wilt doen kan dat natuurlijk ook!

6 Comments on “Ik val eigenlijk niet op Blond”

 1. Elisabeth

  Leuk idee!

  Eigenlijk vind ik het een raar idee om iets niet online te zetten zodat een ander ermee aan de haal kan gaan. Ook een beetje narcistisch. Ik deel niet echt ideeen, ik voer ze uit, ga op mijn bek, en probeer het opnieuw. Zoiets is meer mijn levensmotto, maar ik ben dan ook een solist. Hoef geen partners, medestanders of collega’s, die staan me met al hun nadenk- en brainstormgedrag alleen maar mijn fantasie in de weg. :)
  Elisabeth laatste post: Geen angst om dood te gaan, maar ook niet om te levenMy Profile

  1. Martijn

   Thnx!

   Eerlijk gezegd had ik verwacht meer zoals jij te zijn. Solistisch, alleen achter een idee aan jagen. Maar ik mis mensen om me heen (violen op de achtergrond). Ik ben nu 4 maanden aan het pionieren als ondernemer en vind het heerlijk om wat side projects te hebben met andere mensen.

   Maar als je mij een jaar geleden (of een maand) had gevraagd om Blond-achtig servies te gaan maken… Ik had je keihard uitgelachen. Mooi toch?

   Maar ik kan me jouw gevoel helemaal voorstellen. Leuk dat we allemaal zo verschillend zijn!
   Martijn laatste post: Ik val eigenlijk niet op BlondMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge