Geluk (maar ook frustratie) zit in kleine dingen

MartijnAfrit 22 Nieuws2 Comments

Frustration (was: threesixtyfive | day 244)

In mijn zoektocht naar geluk heb ik ook mijn frustraties. Geluk zit in de kleine dingen en zo is het precies hetzelfde met mijn frustraties.

Vanmorgen begon mijn dag aan de keukentafel. Kop koffie, ontbijt en de eerste taken van de dag wegwerken. In een klein uurtje waren de taken weg.

Vandaag had ik gepland om een dag op locatie te werken. Ik krijg inspiratie door op verschillende plaatsen te werken en door met verschillende mensen te praten.

Het zonnetje scheen en het was droog, dus ik besloot om lekker naar “kantoor” te wandelen. Een wandeling van vijftig minuten door een stukje natuurgebied in Den Bosch. Een goede start van de dag. Aangekomen op mijn werkplek had ik er zin in. Een frisse neus en een leeg hoofd (daar is niet heel veel voor nodig) werkten daar ook aan mee.

En toen begon het gedonder

Kop koffie gezet en mijn laptop aan de beademing gehangen. Eerste poging om op internet te komen. Verkeerd wachtwoord, mijn schuld.

Volgende poging om verbinding te maken. Beperkte verbinding, geen internet dus.

Nog een poging om verbinding te maken met een ander netwerk. Wachtwoord klopt, maar ik word er net zo snel weer uitgegooid. Na 10 minuten proberen pak ik mijn spullen in, spoel het restant koffie door de gootsteen en loop tien minuten verder naar een werkplek die mij nooit teleurstelt met hun netwerk.

Eindelijk aan het werk

De tien minuten lopen zijn voor mij voldoende om mijn moment van frustratie te verwerken. Weer de frisse lucht in. Zonnetje op mijn gezicht. En als ik aankom op het station zie ik dat er al tientallen mensen hard zitten te werken.

Ik pak weer een kop koffie, klap mijn laptop open en kan aan het werk.

Zo hoort het.

Geluk zit echt in kleine dingen.

 

2 Comments on “Geluk (maar ook frustratie) zit in kleine dingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge