Ondanks de wind tegen zit het me mee

MartijnAfrit 22 NieuwsLeave a Comment

Wet season.

Code rood. Harde wind en veel regen. Absoluut geen weer om naar buiten te gaan. Maar toch had ik een afspraak staan. Een heel belangrijke afspraak.

Dus. Op naar Den Haag!

Op de fiets richting het station. Waar ik normaal 15 minuten over deed kostte me nu ruim 25 minuten. Toen ik de fietsenstalling inreed leek het wel alsof mijn achterband slap was.

Natuurlijk had ik vertraging

Gelukkig houd ik daar rekening mee als ik met het OV reis. Vertraging. Ook de vertraging kreeg vertraging. In plaats van 8:08 reden we om 8:23 richting Utrecht Centraal.

Slecht nieuws app

Van mijn vrouw kreeg ik onderweg slecht nieuws via Whatsapp. Geen treinverkeer tussen Utrecht en Den Haag, omdat er iets op de bovenleiding lag. “Dan halen ze het er toch vanaf?” dacht ik. Een minuut later was de storing verholpen.

Overstappen in Utrecht

Ik moest overstappen in de bouwval dat ooit Utrecht Centraal was. Tijd zat, dus ik kon rustig aan doen. Geen vertraging, dus ik zou mooi op tijd in Den Haag zijn. Gelukkig had ik een uur extra berekend, want uiteindelijk was ik 10 minuten voor de afspraak op locatie.

Een korte afspraak

Half 8 op de fiets en om 10 voor half 11 in Den Haag. Voor een afspraak van een klein uurtje. Helaas was een deel van het gezelschap afgevallen. Anders had de afspraak langer geduurd. Om half 12 stond ik weer buiten om naar mijn vervolg afspraak te gaan. Bij de tram aangekomen zag ik de een na de andere tram uitvallen. In gedachte waren ze van het spoor gewaaid. Afspraak gebeld om te bellen als ik weer thuis ben. Om 12 uur hing ik op.

De terugweg

Van Den Haag naar Utrecht ging weer soepel. In Utrecht begon het gedonder weer. De trein van 13:38 vertrok volgens de machinist pas om 14:08. Want dan zou het veilig zijn. Uiteindelijk om 14:45 in Den Bosch om er achter te komen dat mijn achterband niet slap was, maar lek. En natuurlijk is er maandagmiddag geen fietsenwinkel open. Dan maar lopen. Door weer en wind. Met wind tegen. Om 16:00 was ik eindelijk thuis (na een omweg via de supermarkt).

Maar dat kon me niet schelen

Ondanks alle tegenwind zat het me mee. De afspraak waar ik vandaag in totaal bijna 7 uur voor onderweg ben geweest was het waard! Vanaf 1 november mag ik mezelf hoofdredacteur noemen van het kennisplatform DMmediaplein. Ad interim, want dat klinkt hip. Mijn doel is om het platform naar een nog hoger niveau te tillen. Sky is the limit.

Ik heb er zin in en ik zal er de komende tijd over vertellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge