Sow, kijk mij eens lekker MVO zijn!

MartijnAfrit 22 Nieuws3 Comments

flower power

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Of ik daaraan doe? Ja, natuurlijk onderneem ik hier bij Afrit 22 ontzettend maatschappelijk verantwoord.

Tenminste… dat denk ik toch…

Wat houdt dat eigenlijk precies in? Eerlijk gezegd heb ik ergens wel een klok horen luiden, maar die klepel…

Om deze reden heb ik me ingeschreven voor de workshop MVO Kickstart van Paul van Workum. Paul is net als ik lid van Ondernemersrijk en maakt zich hard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. In deze workshop gingen we samen op zoek naar kansen en mogelijkheden op het gebied van MVO voor Afrit 22. Of zoals Paul het zo mooi verwoord:

Werken aan een All-win situatie

MVO als keurmerk

Samen met de andere deelneemster, een tekstschrijfster zijn we na gaan denken over de definitie van MVO. We zagen dat veel organisaties het gebruiken als keurmerk en er daarna pas naar gaan handelen.

Omgekeerde wereld. Borstklopperij: “kijk mij, de wereldverbeteraar.”

Zo zagen wij MVO niet. Dus we werden door Paul uitgedaagd om onze eigen definitie te formuleren. Wat ik ervan heb gemaakt:

Goed ondernemerschap voor Afrit 22 is om met zo min mogelijk woorden zoveel mogelijk waarde te creëren voor de lezer.

Dit moet ik nog bijschaven, maar dit lijkt me een heel mooie doel om na te streven.

Dat was stap 1

Nadenken over mijn MVO doel, een soort van visie formuleren was de eerste stap van MVO Kickstart. Het complete stappenplan ziet er als volgt uit:

  1. Wat is het MVO-doel?
  2. Wat zijn de bedrijfswaarden?
  3. Wat zijn de trends, waar sta je nu?
  4. Waar wil je naartoe?
  5. Hoe ga je je onderscheiden met MVO?

Een aanrader

Het heeft in mijn ogen geen zin om alle stappen hier te bespreken, maar ik kan je wel zeggen dat de workshop mijn ogen heeft geopend. Niet per se omdat ik nieuwe dingen leerde, maar meer omdat ik bevestiging kreeg op de dingen die ik al goed deed. Daarnaast heb ik een aantal ideeën gekregen voor nieuwe businessmodellen die ik de komende tijd uit wil gaan werken.

Zelf meemaken?

Wil jij weten wat MVO voor jou betekent en hoe jij maatschappelijk verantwoord kunt ondernemen? Neem dan zeker eens contact op met Paul voor een kennismaking.

 

3 Comments on “Sow, kijk mij eens lekker MVO zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge