3 lessen die bloggers kunnen leren van Biffy Clyro

MartijnBloggen, Featured2 Comments

Biffy Clyro - Lydverket

Biffy Clyro die blogt? Nee, maar met name de frontman van de band, Simon Neil is wel erg druk met het schrijven van teksten. Gisteren hoorde ik hem in een interview met Giel op 3FM over zijn inspiratie en writer’s block. Niel had zoveel inspiratie dat ze er een dubbelalbum van konden maken. 3 lessen die bloggers kunnen leren van Biffy Clyro.

Biffy Clyro

Je eigen ding doen

Iedereen raadde de band af om een dubbelalbum te maken, maar juist door het wel te doen maakt Biffy Clyro een statement. Voor hen voelde het goed op dat moment en daarom hebben ze het toch gedaan.

Ken je momenten

Neil herkende zijn ‘Mad Creative Period’ en hier maakte hij gebruik van. Op het moment dat hij merkte dat het schrijven als vanzelf kwam is hij op zijn stoel blijven zitten om nummers te schrijven totdat de inspiratie op was. Als blogger is dit ook belangrijk. Zorg ervoor dat je altijd een voorraadje aan artikelen hebt, zodat je niet zonder zit op de momenten dat je zonder inspiratie zit.

Geen afval

Volgens Giel had Neil zelfs zoveel nummers geschreven dat er nog wel een album van gemaakt zou kunnen worden. Deze nummers heeft Biffy Clyro als EP uitgebracht. Het is zonde om goede nummers te laten verstoffen totdat ze misschien op een volgend album komen te staan.

Het hele interview met Simon Niel van Biffy Clyro kun je hier beluisteren. En ik wil ook graag deze live versie van Opposite met jou delen.

 

2 Comments on “3 lessen die bloggers kunnen leren van Biffy Clyro”

    1. Martijn

      Die momenten heb ik op het moment steeds meer. Ik vind het heerlijk om vooruit te werken. Zo hoef ik voor deze week alleen nog maar een blog te schrijven voor morgen, maar die staat ook al voor de helft klaar. De rest van de dagen heb ik al ingepland. Dat geeft zo ongelooflijk veel rust en voldoening, heerlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge