4 redenen waarom je moet investeren om verder te komen

MartijnBloggen, Featured2 Comments

They Run, They Have Fun

Het komt met vlagen. Dan krijg ik het weer in mijn hoofd en dan ben ik een paar weken achter elkaar overdreven sportief. Er zijn weken geweest dat ik dagelijks te vinden was bij de gewichten in de sportschool, maar er zijn ook weken geweest dat ik om de dag ging hardlopen met Evy op mijn oren.

Het is weer zover. Inmiddels heb ik alweer een aantal trainingen met Evy gerend en ben ik alweer dichter bij mijn doel om 5 kilometer binnen een half uur te lopen.

De training van Evy ben ik volgens mij al voor de 4de keer gestart en elke keer strandde ik rond training 20. Rond die training begon ik last van mijn knieën en van mijn rug te krijgen en was de lol er al snel vanaf. Even rustig aan dus, om daarna weer te beginnen en opnieuw te stranden.

Hardlopen doe ik al jaren op dezelfde schoenen. En met jaren bedoel ik al een jaar of 7. Al een jaar of 7 doe ik verwoede pogingen tot hardlopen op schoenen die ik voor een paar tientjes gekocht heb bij de lokale sportshop. En nu ik het weer in mijn bol kreeg om te gaan hardlopen wilde ik het dit keer goed doen. Daarom heb ik geïnvesteerd in goed advies en goede schoenen.

4 redenen waarom ik hierin geïnvesteerd heb:

1. Wat is het doel?

Mijn doel om hard te gaan lopen is om lekker te bewegen en om wat kilo’s kwijt te raken. Dat vraagt natuurlijk om een heel andere schoen dan een schoen die gekocht wordt voor het lopen van een marathon. Of voor het betere sprintwerk.

2. Geen one size fits all

Er is geen schoen die voor iedereen goed is. Iedereen is uniek (en daarom hetzelfde?) en bij ieder persoon hoort een andere schoen. Zo heb ik een schoen nodig met een stevige zool vanwege mijn postuur en gewicht.

3. Op welk niveau stap je in?

Als je bij een goede zaak binnenstapt om schoenen te kopen ga je niet direct schoenen passen. Het eerste dat ik moest doen was een video maken van mijn manier van lopen. Op deze manier kon de verkoper (ik zag hem meer als een adviseur dan een verkoper) zien op welk niveau ik in zou stappen en wat voor soort schoen daar bij hoorde.

4. Design komt na functionaliteit

“Vindt u het belangrijker hoe de schoen eruit ziet of hoe de schoen loopt.” vroeg de adviseur. “Ik vind het belangrijk dat het een goede schoen is waar ik zonder pijn mee kan lopen. Zolang hij maar niet roze is.” Eerst de functionele aspecten van de schoen en daarna pas het design.

Zonder advies was ik nooit voor deze schoenen gegaan. Ik vind ze te lomp, maar het zijn stevige schoenen die mijn gewicht moeten kunnen dragen. Als ik voor andere, mooiere schoenen was gegaan dan had ik na 7 maanden met versleten schoenen en versleten knieën in de winkel gestaan voor verhaal. Nu zou ik makkelijk zo’n 1,5 tot 2 jaar met mijn schoenen kunnen doen volgens de adviseur.

Zoals met zoveel dingen geldt is het soms nodig om te investeren om verder te komen. Of het nu met hardlopen is, met bloggen of met het gebruik van social media. Zonder investeren blijf je waar je bent. 

2 Comments on “4 redenen waarom je moet investeren om verder te komen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge