6 manieren om aan briljante blog ideeën te komen

MartijnBloggen1 Comment

Idea

Regelmatig bloggen betekent ook dat je regelmatig ideeën moet hebben over onderwerpen om over te schrijven.

Misschien ben jij iemand die al die ideeën zo uit z’n mouw schudt. Bij mij werkt dat niet altijd zo. Soms kom ik in een situatie die direct geschikt is voor een artikel, maar af en toe heb ik werkelijk waar geen idee waar ik over moet schrijven.

Omdat ik weiger te geloven dat ik de enige ben deel ik graag de manieren die ik gebruik om op dat soort momenten toch aan briljante blog onderwerpen te komen.

Gebruik Google autocomplete

Soms weet ik wel waar ik over wil schrijven, maar niet de context. Dan is Google Autocomplete erg handig. Ik gooi het onderwerp in de Googlebalk en kijk wat mijn grote vriend ervan maakt.

Google Autocomplete stelt me nooit teleur.

Surf wat rond over internet

Helemaal geen inspiratie? Ga dan gewoon een beetje surfen. Zonder plank. Je hoeft de deur niet uit. Pak de golven op het internet.

Wil je wat “gestructureerd” rondsurfen? Kijk dan eens naar StumbleUpon of Reddit voor inspiratie.

Neem een douche

Een koude douche. Ik heb echt briljante ideeën onder de douche. Maar ook op de wc. Ik zie het als tijd voor mezelf, maar juist op die momenten komt de inspiratie tot me.

De uurtjes die ik wekelijks op het toilet zit zijn dus eigenlijk ook factureerbaar.

Ga eens praten met andere afdelingen

Persoonlijk ben ik zo uitgepraat, zoveel afdelingen kent Afrit 22 namelijk niet.

Maar als je in een organisatie werkt met verschillende afdelingen loont het vaak de moeite om eens van je stoel af te komen. Loop eens langs bij de klantenservice en vraag ze om de meest gestelde vragen van klanten.

Of loop eens langs bij sales. Ook zij hebben veel contact met klanten en hebben vaak goede ideeën voor nieuwe content. Vraag ze dan niet naar ideeën voor nieuwe artikelen. Maar vraag ze waar hun klanten op dit moment mee zitten. Of waar zij zelf tegenaan lopen.

Geef de andere afdelingen het gevoel dat je geïnteresseerd bent in wat zij doen. Laat ze achteraf ook de resultaten zien, dan krijgen zij een idee van wat jij aan het doen bent. En wat je voor ze kunt betekenen.

Maak aantekeningen

Altijd en overal. Zorg dat je iets bij hebt om ideeen te noteren. Ik heb bijvoorbeeld altijd mijn smartphone bij me. Daarmee kan ik eenvoudig een notitie aanmaken in Evernote.

Met tekst of zelfs gesproken.

Als ik dan een blog wil schrijven heb ik altijd een lijstje met ideeën paraat.

Kaap het nieuws

Het nieuws kapen. Ook wel newsjacking genoemd. Door in de gaten te houden wat er speelt kun je hier met een blogpost op inhaken. Met je promotie kun je hier rekening mee houden, zodat jouw content meegaat in de stroom van actualiteit.

Actualiteit kun je op verschillende manier bijhouden.

Natuurlijk kun je je eigen agenda in de gaten houden en de belangrijke dagen noteren. Vorige maand had je bijvoorbeeld gemakkelijk een blog kunnen schrijven over Sinterklaas, kerst of over oudjaarsdag. Zo zijn er elke maand wel onderwerpen te verzinnen rondom de actualiteit.

Ik heb al vaker geschreven over inspiratie, maar elke keer als ik zelf zonder inspiratie kom te zitten ga ik op zoek naar nieuwe manieren. En het leuke is dat ik op die manier weer meer dan voldoende input heb voor nieuwe content.

Een aantal van mijn artikelen over inspiratie:

One Comment on ““6 manieren om aan briljante blog ideeën te komen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge