Waar haal jij je inspiratie vandaan?

MartijnBloggen, Slider3 Comments

9727767354_dd2b69fa70_b

Wat doe jij als je geen inspiratie hebt?

En erger nog, als je op dat moment inspiratie nodig hebt. Je loopt tegen een deadline aan. Of je bent bezig met wat je het aller leukst vindt om te doen.

Waar haal jij dan je inspiratie vandaan?

Ga je zitten wachten?

Of help je jezelf een handje?

Wat blog inspiratie niet is

Mijn ervaring is dat veel mensen inspiratie als zondebok gebruiken.

“Ik schrijf morgen verder, vandaag heb ik geen inspiratie.”

Alsof inspiratie iets is dat inslaat als bliksem. Alsof we te maken hebben met bijzondere krachten. Magie, voodoo, hekserij, dat soort dingen.

Je kunt er toch niet vanuit gaan dat je gewoon op je stoel kunt gaan zitten wachten tot inspiratie toeslaat? Dat is te makkelijk gedacht, met minimale moeite heb je inspiratie op de momenten dat het er toe doet. Op de momenten dat je er iets aan hebt.

Inspiratie is mijn energie drankje

Als ik blog inspiratie dan toch ergens mee moet vergelijken is het een blikje energie drank dat in de koelkast staat. Als ik inspiratie nodig heb doe ik de koelkast open en trek ik een blik inspiratie open.

Zo simpel kan het zijn.

Ook voor jou. Niet meer afwachten, maar blog inspiratie wanneer jij het nodig hebt. Geen slaaf meer van de inspiratie!

Hoe? Hieronder staan 5 tips van soChicken die ik zelf vaak gebruik.

1. Ontspan

Ik krijg de beste ideeen als ik ontspannen ben. Als ik aan het (hard)lopen ben of als ik onder de douche sta bijvoorbeeld.

Volgens Jelle van soChicken is creativiteit het resultaat van een ontspannen geest. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

2. Er zijn altijd mogelijkheden

Bedenk dat er altijd mogelijkheden zijn. Denk jezelf niet vast in het probleem, maar kom er zo snel mogelijk uit. Beperk je niet door naar het probleem te blijven staren, maar zoek naar oplossingen.

3. Veel lezen

Veel inspiratie haal ik uit de blogs van anderen. Je ziet het in dit artikel ook terugkomen. Dit artikel is tot stand gekomen door de inspiratie die ik heb gekregen van andere artikelen.

4. Op de kleintjes letten

Houd oren en ogen goed open. Overal om je heen gebeuren dingen. Als je niet oplet dan gaat het allemaal aan je voorbij. Zonde toch als je al die gratis blog inspiratie laat ontsnappen?

Tip: Ga een half uur wandelen en laat je smartphone en koptelefoon thuis. Nu heb je zowel je ogen als oren vrij om volledig op te gaan in de omgeving.

5. Je nieuwsgierigheid voeden

Blijf nieuwsgierig. Blijf jezelf ontwikkelen en blijf leren. Ik wil alles leren over schrijven, dus dat betekent dat ik me regelmatig laat bijspijkeren. Dat is voor mij weer blog inspiratie.

Nog een aantal die ik geleend heb uit een artikel van Marca van den Broek:

6. Hoofd leegmaken

Hoofd leegmaken en ontspannen ligt erg dicht bij elkaar. Vaak kan ik pas echt goed ontspannen als mijn hoofd leeg is. Om dat voor elkaar te krijgen pak ik eens in de week een leeg vel papier en schrijf daar alles op. Taken, dingen die ik niet moet vergeten, ideeën, alles.

Uit mijn hoofd en op het papier.

7. Oude blogs herlezen

Leuk en confronterend soms. Blog inspiratie haal ik uit de artikelen die goed gelezen worden, maar ook uit de artikelen die slechter presteren. Soms kan ik een alinea gebruiken als inleiding voor meer verdieping. Soms zorgt een quote voor een aha-moment en heel soms is het een afbeelding die schreeuwt om meer aandacht.

8. Altijd notities maken

Ik loop (zoals veel mensen) het grootste deel van de dag rond met mijn smartphone op zak. Als ik iets zie wat mij inspireert dan maak ik er snel een notitie van in Evernote. Dat kan tekst zijn, maar ook een foto.

Zo kan ik het thuis verder uitwerken.

9. Mindmappen

Of in mijn geval Post-its plakken. Op de een of andere manier doet mindmappen het niet voor mij. Daarom plak ik graag heel de muur vol met Post-its om op nieuwe ideeën te komen. Zo heb ik in een klein uurtje meer dan genoeg inspiratie voor 100 artikelen.

10. Laat je inspireren door anderen

Zoals ik ook in dit artikel heb gedaan. Toevallig 2 artikelen van anderen die over hetzelfde onderwerp gaan. Een onderwerp waar ik veel vragen over krijg en waar ik zelf ook veel interesse in heb.

Wat doe jij als je geen inspiratie hebt? 

3 Comments on “Waar haal jij je inspiratie vandaan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge