Ik heb mijn stijl gevonden dankzij BlogBoek (review)

MartijnBloggen5 Comments

swag brag selective colorization

BlogBoekVia Twitter kreeg ik van Karin Ramaker de vraag of ik haar boek wilde lezen en of ik er een recensie over wilde schrijven. “En wees gewoon eerlijk.” Ik zou niet anders kunnen. En na een week braaf alle opdrachten uit BlogBoek te hebben gemaakt hier mijn eindoordeel.

Sceptisch

Ik ben redelijk sceptisch als het gaat over boeken die gaan over bloggen. Eerder schreef ik over Bloggen als een Pro van Elja Daee. Een prima boek voor de beginnende blogger. Maar als je al een aantal jaartjes actief bent zul je meer bevestiging krijgen over wat je al weet dan dat je nieuwe dingen leert. En met die nasmaak begon ik aan het boekje van Karin.

Flinterdun

Eigenlijk had het boek BlogBoekje moeten heten, want het is een flinterdun boekje. Niet echt natuurlijk, want het is een ebook, maar BlogBoek is maar 40 pagina’s dik en laat zich gemakkelijk in een half uurtje lezen.

Echt een Karin boekje

De vaste lezers van MET-K.COM kennen de stijl van Karin. En deze stijl is ook duidelijk in BlogBoek aanwezig. Heel persoonlijk en met situaties die “uit het leven gegrepen zijn.”

Karin is vies van populaire woorden:

Je zou er niet over moeten bloggen omdat het een truc is, maar omdat het een belangrijk aspect is van authenticiteit (sorry voor het populaire woord)

Men noemt dit met een vies, populair woord: personal branding!

Ik mag dat wel. Een duidelijk eigen mening tegen de stroom in.

Praktische opdrachten

In mijn ogen zit de kracht van BlogBoek met name in de praktische opdrachten. Deze opdrachten ondersteunen de “theorie” en zetten je zowel aan het denken als aan het werk. Zo heb ik een blog geschreven over mezelf. Karin heeft me van mijn deelangst afgeholpen en ik heb mijn mening over zakelijk bloggen gedeeld. In totaal 5 opdrachten waarbij ik de laatste 3 samengevoegd heb in 1 artikel.

Of de opdrachten effect hadden? Oordeel zelf, de laatste 3 dagen heb ik de opdrachten gepost:

Traffic

Daarnaast zijn er 7 reacties geplaatst en heb ik 4 nieuwe inschrijvingen op mijn nieuwsbrief (dat loopt niet zo heel hard)!

En het belangrijkste, ik heb de opdrachten met heel veel plezier uitgevoerd. Het zijn echt mijn blogs. Dat is ook mijn wens. Dat mensen mijn blogs herkennen ook als mijn naam er niet boven staat.

Aanrader

Voor mij heeft BlogBoek voornamelijk inspiratie gebracht en nog meer een eigen stijl. Maar voor de beginnende blogger brengt het boek ook heel concrete blogtips en een soort van stappenplan om te beginnen met bloggen. Ik vind het echt een aanrader. Niet alleen als je begint met bloggen, maar ook zeker als je al even onder weg bent. En voor een prijs die lager ligt dan een groot Big Mac menu met frietsaus kun je het echt niet laten liggen! 

5 Comments on “Ik heb mijn stijl gevonden dankzij BlogBoek (review)”

  1. Pingback: Koop nu BlogBoek! | MET-K.COM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge