Wat ik over bloggen heb geleerd van mijn vrouw

MartijnBloggen, Slider13 Comments

Wat ik over bloggen heb geleerd van mijn vrouw

Linda, mijn vrouw is gestart met bloggen. Ze houdt van schrijven en ze houdt van reizen. Een logische optelsom dus, ze is een reisblogger. Als Meisje van de Wereld doet ze verslag van de mooie landen die ze (soms met mij) heeft bezocht. Op haar blog deelt ze reistips en inspiratie voor de avontuurlijke en comfortabele reiziger.

Genoeg reclame, maar ga haar zeker volgen!

Het is leuk. Twee bloggers in huis, de familie Blogsma. Natuurlijk word ik vaak betrokken bij deze kersverse blog. Linda komt wat bloggen, social media en online communicatie betreft net kijken. Daarom is het leuk om hier samen over na te denken en samen plannen maken.

En om vervolgens te zien dat ze het helemaal anders doet dan ik. En daar nog succes mee heeft ook.

3 dingen die ik van mijn vrouw heb geleerd over bloggen

Ik blog nu een jaart of 8. In die tijd heb ik veel zien veranderen en volgens mij ben ik ook aardig meegegroeid. Ik weet het allemaal wel. Bloggen heeft geen geheimen voor mij. Blind voor nieuwe inzichten noem ik mezelf expert. Maar werd ik daar even op mijn vingers getikt.

Terwijl we samen aan Meisje van de Wereld aan het werken waren merkte ik een aantal zaken op. Zaken die eigenlijk heel logisch zijn en die ik wel wist. Reality check!

Het gaat om de relatie

Bloggen is stap 1, maar de volgende stap is gelezen worden. Maar hoe weten mensen je te vinden? Juist, door ze te vertellen waar jouw blogs staan. Maar dan wel op een menselijke manier. Reisbloggers zijn een bijzonder volk. Ze weten elkaar allemaal te vinden en zoeken elkaar ook op in het echt. Maar wat ik heel gaaf vind om te zien is dat ze heel actief bij elkaar gaan reageren.

Reisbloggers houden van reizen en waar kunnen ze lezen over gave reizen? Bij andere reisbloggers natuurlijk!

Linda had dat al snel door en ging lezen over bijzondere reizen en reageerde daarop. Over wildkamperen in Noorwegen en Zweden bijvoorbeeld. Of over eettips in New York en over walvishaaien spotten.

Niet alleen laat ze daar reacties achter, ze laat een tip achter en bouwt een relatie op met de andere reisbloggers. De kans is groot dat die blogger via de link in de reactie een kijkje heeft genomen op Meisje van de Wereld.

Heimwee als ik dit artikel lees. Wat is Havana een geweldige stad.

Maak het de lezer zo makkelijk mogelijk

Samen keken we naar de verschillende kanalen die traffic naar de website moesten brengen. Natuurlijk veel social media. Met name op Twitter, Facebook en Instagram is Linda erg actief. Daar is ze actief op zoek naar nieuwe contacten, maar ook promoot Linda daar actief haar artikelen.

‘s Avonds na een lange werkdag zaten we aan het avondeten en ineens zei ze: “Ik wil dat mensen hun e-mailadres in kunnen leveren en een melding krijgen als er een nieuw artikel live staat. Volgens mij zijn er namelijk veel mensen die niet op Twitter, Facebook of Instagram zitten. Hoe moeten zij dan weten dat er een nieuw artikel online staat?”

Daar had ze een punt. Een hele goeie zelfs, want bijna iedereen heeft een e-mailadres. Daarnaast is de mailbox vaak heel persoonlijk. Dus als jij toestemming krijgt om wekelijks een mailtje te sturen als je een artikel klaar hebt staan dan vertrouwt de lezer jou. Op mijn takenlijstje dus: e-mailaanmeldingen mogelijk maken.

Daar gingen we. Als Tarzan en Jane door Costa Rica!

Een plaatje zegt soms meer…

Mijn artikelen zijn vaak puur tekst. Mooie afbeelding bovenaan de tekst, maar verder vind je hier weinig plaatjes. Laat mij maar met woorden stoeien. Voor die uitgelichte afbeelding grijp ik vaak naar afbeeldingen op Compfight die ik bewerkt in Canva.

Als ik de artikelen lees van Linda zijn ze gevuld met foto’s. Voornamelijk foto’s die we zelf hebben gemaakt. En aangezien we geen geoefende fotografen zijn kunnen alle foto’s ook wel wat nabewerking gebruiken. Daarom is Linda vaak net zo lang bezig met het uitzoeken en bewerken van de foto’s als met het schrijven van de tekst.

Misschien moet ik daar ook meer mee doen. Veel mensen zijn namelijk visueel ingesteld en hebben niet zoveel met alleen tekst. Ook voor klanten moet ik kijken hoe tekst en visuals elkaar kunnen versterken. Zoals we hebben gedaan bij iBabs bijvoorbeeld.

Op zoek naar een bijzonder hotel? Dit was onze mooiste hotelovernachting ever!

Ik ben nooit uitgeleerd

Dat heb ik ook nooit beweerd, maar het is goed om daar af en toe bij stil te staan. Frisse blikken en nieuwe inzichten houden mij scherp. Erg gaaf om te zien hoe Linda gestart is met bloggen en daar vastberaden en met veel plezier haar tanden in zet. En nog gaver om te zien dat ze daar succes mee heeft.

Dus voor wie nog niet heeft gekeken: Meisje van de Wereld voor reistips en inspiratie voor de avontuurlijke en comfortabele reiziger! 

13 Comments on “Wat ik over bloggen heb geleerd van mijn vrouw”

    1. Cindy

      25 julio, 20eoanónimo[qu7t0:7323012c24=”?”][quote:7323012c24=”ZAFiRa”]En la herramienta de los puertos, me aparece en el 1033, el netspy troyano en tcp.Es un troyano?Porque en la entrada del inicio (HKEY_LOCAL_MACHINE\\\\SOFTWARE\\\\Microsoft\\\\Windows\\\\ CurrentVersion\\\\Run ) no hay nada que apunte a él..[/quote:7323012c24][/quote:7323012c24] No es un troyano a mi tambien me sucedio si miras ese puerto no esta abierto y se refiere ha otro programa pero no es troyano.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge