Cheese! Ik heb gelachen naar het vogeltje en wacht geduldig af

MartijnBloggen2 Comments

I Don't Have A Problem...

Ik kan niet meer normaal met mijn favoriete vest over straat. Mensen herkennen me direct “Jij bent toch van Afslag 22?”. Zucht… Afrit 22. Maar goed, het begin is er.

Natuurlijk heb ik het er zelf naar gemaakt, want ik heb zelf ingestemd met een fotoshoot bij het UWV. Voor Werkblad werd ik geïnterviewd en kwam er een fotograaf langs bij mij thuis.

In overleg met de fotograaf heb ik de foto overal gebruikt:
– Op mijn website
– Op mijn social media profielen
– Zelfs op mijn visitekaartje sta ik lachend in mijn favoriete vest

Afgelopen week kreeg ik trouwens een mailtje dat mijn foto’s ook gebruikt zijn in het jaarverslag van het UWV (rond 0:46).

Al meer dan jaar geleden

Het is tijd voor nieuwe foto’s. Een frisse kop, een ander vest. Daarom ook super leuk dat Jeannette Grotenhuis van Studio1974 zich meldde voor de “Van ruilen komt echt geen huilen” -actie. Een fotoshoot in ruil voor een blog. Daar heb ik wel oren naar.

Goed voorbereid op de foto

Om goed op de gevoelige plaat te komen leek het me slim om twee afspraken te combineren. Ik heb het zo kunnen plannen dat de scheerbeurt van Calle Alamo de dag voor de fotoshoot zou zijn.

Speciaal voor de fotoshoot mocht ik van Monique ook een nieuwe set kleding lenen. Zo ging ik naar huis met een gladde bek en een spijkerbroek en hoody van Mud Jeans. Dat moest goed komen met die foto!

Terug naar school

De volgende dag kon ik wat langer blijven liggen. Ik hoefde me namelijk niet te scheren en ik had pas om 10 uur afgesproken met Jeannette in de studio die ze deelt met Cees Roelofs in Hilvarenbeek.

Bij de studio werd ik hartelijk ontvangen door Jeannette die mij gelijk enthousiast rondleidde door het gebouw dat ooit een school is geweest. Een geweldige ruimte die het door een flinke verbouwing perfect doet als fotostudio.

Nader kennismaken

Jeannette en ik hebben elkaar nu 2 keer kort gesproken. Nu was het moment om even nader kennis te maken. Kop koffie erbij en daar zaten we als 2 ondernemers met elkaar te praten. Jeannette liet in een korte presentatie haar werk zien en vertelde in geuren en kleuren waarom ze zo van haar vak houdt.

Ik kan uren luisteren naar een ondernemer die met passie over haar vak praat.

Volgens mij hebben we ruim een uur zitten praten. Over van alles. Fotografie, bloggen, ondernemerschap. Tijd voor de fotoshoot. Door het fijne gesprek was ik helemaal op mijn gemak en had het volste vertrouwen dat er een mooie foto uit zou rollen.

In de spotlight

Voor deze shoot liet Jeannette een grote bak licht zakken in de studio. Ze had iets bijzonders voor me in petto.

10 minuten later stond alles klaar en mocht ik aantreden. Op de grond stond een kruis en daar mocht ik op gaan staan.

Klik, klik, klik

“Kun je wat naar links draaien?” “En niet teveel met je kin omhoog.” “Kun je ook lachen?”

Klik, klik, klik

“Met een klein spleetje tussen je lippen zie je er vriendelijk uit.” “Niet teveel met je kin omhoog!” “Ik maak er ook nog een paar van heel dichtbij.”

Klik, klik, klik

“Kun je nu de andere kant opdraaien?”

Klik

“Nee, doe maar weer terug, de andere kant staat je beter.”

Klik, klik, klik

Langer dan een kwartier kan het niet geweest zijn. De shoot ging razend snel. Jeannette vertelde al dat ze veel tijd investeerde om mensen zich op hun gemak te laten voelen. Die tijd wordt terugverdiend tijdens de fotoshoot.

Nu afwachten

Jeannette had genoeg foto’s geschoten om er iets moois van te maken. Ze wilde me graag verrassen en dat maakt mij heel nieuwsgierig.

Ik wacht dus geduldig af en zie af en toe in mijn mailbox al wat foto’s voorbij komen.

Als de foto’s klaar zijn ga je het merken:

  • Op mijn website
  • Op social media
  • En op mijn visitekaartjes

Kijk vast op www.studio1974.nl voor meer werk van Jeannette. Ik vond het een hele fijne ochtend en ben benieuwd naar het eindresultaat! 

2 Comments on “Cheese! Ik heb gelachen naar het vogeltje en wacht geduldig af”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge