CoSchedule: de perfecte tool voor blog planning en promotie

MartijnBloggen, Slider11 Comments

CoSchedule

De beste manier om je blog te laten groeien? Dat kan op verschillende manieren, maar ik ben er achter gekomen dat twee zaken essentieel zijn.

De meeste lezers komen binnen op deze website via Google, Twitter en LinkedIn. De promotie van mijn blogs neem ik daarom altijd al serieus, maar mijn promotieschema kon inmiddels wel een opfrisbeurt gebruiken.

Ik ben er op de harde manier achter gekomen dat een goede planning noodzakelijk is voor het doen slagen van een blog. en daarom ben ik zo blij met CoSchedule.

CoSchedule voor planning en promotie

Sinds een maand maak ik gebruik van CoSchedule, een online drag & drop kalender waarin ik al mijn blogs en social media promotie plan.

De eerste 14 dagen heb ik de tool nog gratis getest, maar ik was al snel om.

Waarom ik graag betaal voor CoSchedule

1. De sleur & pleur functionaliteit

Het is fijn dat ik mijn blogs kan verschuiven over de agenda. Komt er even iets tussendoor? Dan schuif je de blog eenvoudig naar de volgende dag.

Maar niet alleen je blogs staan in de kalender. Ook de social media updates waarmee je de artikelen promoot.

CoSchedule

2. Direct de promotie inplannen

Een jaar geleden zag mijn promotieschema er als volgt uit:

 1. Blogartikel geschreven.
 2. Tweet versturen.
 3. Op Facebook delen.
 4. Op LinkedIn posten.

Simpel. Te simpel.

Tegenwoordig gebruik ik het publicatieschema dat CoSchedule zelf ook inzet.

In CoSchedule kan ik deze updates direct inplannen na het schrijven van een blog. Zo weet ik zeker dat ik de blog bij publicatie voldoende promoot.

CoSchedule

3. Inzicht in de resultaten

In CoSchedule krijg ik direct inzicht in de resultaten van de promotie. Zo krijg ik in een duidelijk overzicht te zien waar het artikel het best gedeeld wordt. Erg handig, want daar kan ik mijn promotieschema mee optimaliseren.

CoSchedule

Zo weet ik bijvoorbeeld dat mijn artikel over onbetrouwbare koffie infographics goed gescoord heeft op LinkedIn. Op Facebook en Twitter deed het artikel minder dan verwacht. Daar kan ik iets mee.

4. Ik kan taken aan een blog hangen

Aan elke blog hang ik de taak dat ik de blog na een maand verder optimaliseer en dat ik dan opnieuw social media updates in moet plannen.

CoSchedule

Op deze manier kan ik ook taken uitbesteden. Nadat ik de blog heb geschreven, kan ik iemand anders de taak toekennen om de social media updates in te plannen.

5. Ik hoef WordPress niet te verlaten

CoSchedule is in te zetten als web applicatie, maar met de plugin kun je CoSchedule ook gewoon vanuit WordPress gebruiken. Onder jouw blogpost kun je direct de social media updates inplannen. En zo hoef je je favoriete blogplatform niet te verlaten.

Bericht_bewerken_‹_—_WordPress

6. Je kunt meerdere blogs beheren

Ook erg handig: Je kunt in CoSchedule meerdere blogs beheren. Zo krijg je één overzicht van alle WordPress blogs en social media updates. Op dit moment beheer ik alleen Afrit 22 met de tool, maar in de toekomst voeg ik er zeker meer blogs aan toe.

7. CoSchedule deelt actief kennis

De mensen achter CoSchedule weten waar ze het over hebben. Ze delen regelmatig hun kennis op de CoSchedule blog. Zeker de moeite waard om te volgen!

Waarom zou je CoSchedule niet gebruiken?

De enige reden die ik kan bedenken is de prijs. De eerste 14 dagen kun je CoSchedule gratis uitproberen, maar na die periode betaal je zo’n €7,50 per maand of €75 per jaar. En dat per blog.

Persoonlijk vind ik het de moeite waard. Het bespaard me veel tijd. Als je klant wordt krijg je een mooi notitieboekje thuisgestuurd waarin je je blog ideeën bij kunt houden.

Ben je op zoek naar een gratis alternatief? Dan kan ik je de WordPress plugin Editorial Calendar in combinatie met Hootsuite aanraden. 

11 Comments on “CoSchedule: de perfecte tool voor blog planning en promotie”

 1. Pingback: 30 blogposts in 30 minuten - Bloggers Network

 2. Pingback: Beheer je blog in Evernote met CoSchedule

 3. Mammoetmarketing

  Ziet er inderdaad zeer handig uit, maar om hier een vast bedrag per maand voor te betalen.. Vind ik toch een beetje vervelend aangezien ik er nog geen inkomsten uit haal.

  Groet, Fred
  Mammoetmarketing laatste post: WebshopsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge