De beste blogs schrijf ik zonder afleiding

MartijnBloggen, Featured, Slider9 Comments

14091546712_b1d080d743_b

Af en toe vind ik het heerlijk om onder druk te presteren. Dan kan ik er van genieten als ik een blog schrijf terwijl er andere mensen om me heen aan het lopen zijn en me eigenlijk constant van mijn werk aan het houden zijn.

Maar de beste blog schrijf ik eenzaam. Zonder afleiding.

Geen internet

Op mijn laptop kan ik heel eenvoudig het internet uitschakelen met functietoets F3. Dan wordt direct de adapter voor het draadloze internet uitgeschakeld en ben ik afgesloten van de buitenwereld.

Geen muziek

Ik luister graag naar muziek met Spotify. Aangezien Spotify voor het grootste deel afhankelijk is van een internet verbinding heb ik deze afleiding ook gelijk uitgeschakeld.

WriteMonkey

Als ik zonder afleiding wil schrijven dan gebruik ik WriteMonkey. In deze tekstverwerker kan ik snel tekst typen zonder opmaak. In dit programma typ ik wat ik weet en als ik de ruwe tekst klaar heb schakel ik internet weer in om de gaten te vullen.

Nanny for Google Chrome

Als ik internet toch aan heb voor research of voor muziek dan word ik in ieder geval nog beschermd door mijn eigen Nanny. Nanny for  Google Chrome behoedt mij ervoor dat ik niet de helft van de dag op facebook en LinkedIn zit.

Wat heeft jouw voorkeur? Schrijf jij het liefst in een stille omgeving? Of heb jij toch wat leven om je heen nodig? Ik lees er graag over in de reacties! 

9 Comments on “De beste blogs schrijf ik zonder afleiding”

  1. Martijn

   Bedankt voor je reactie Christian! Leuk dat je het herkent en ik heb op de planning staan om Nanny for Google Chrome binnenkort uitgebreid de aandacht te geven in een artikel.

   Ik heb de header aangepast, thnx. Hoewel er misschien wel een kern van waarheid in de oorspronkelijke header zit 😉

 1. Edwin Vlems

  Ik schrijf (om dezelfde reden) altijd ‘s-nachts mijn blogs. Bij voorkeur dronken: “Write drunk, edit sober” (Stephen King)

  1. Sonja Broekhuizen (@joytimefactor)

   Ik afgeleid? Ja. Heel snel! Daarom bij mij nooit de muziek aan…
   Ik gebruik graag http://www.ommwriter.com voor het schrijven van m’n blogs: lekker relaxt muziekje op de achtergrond en iedere toetsaanslag klinkt als een vallende regendruppel (allemaal instelbaar). Ik vind het heeeeel prettig iig 😉

   Nanny kende ik nog niet: thx! Gelijk geïnstalleerd en ga ik zeker onderzoeken. Ik zie uit naar het artikel wat je over Nanny gaat schrijven.
   Sonja Broekhuizen (@joytimefactor) laatste post: Nee is nee. Toch?My Profile

 2. karin r.

  Ligt bij mij erg aan mijn eigen gemoedstoestand. Meestal zonder muziek trouwens, maar bijna altijd in WP zelf of de app op mijn mobiel. Soms zoek ik de stilte op van thuis (mijn blogkantoor) en soms schrijf ik juist het beste met rumoer om me heen. Nogmaals, ligt erg aan mijn eigen gemoedstoestand. (En afgeleid ben ik altijd, ben ik aan gewend geraakt. Als ik thuis ben en iemand loopt langs het raam kijk ik ook op.)
  karin r. laatste post: One line a day. #6.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge