De Zoete Pijn van bloggen

MartijnBloggen1 Comment

SVT: heart on the line

Gisteren zat ik weer klaar op de bank. Het was de vierde aflevering van de Beste Singer Songwriter van Nederland. En ik vind het echt een fantastisch programma. Één van de deelnemers deze week was Daan Hofman, een het-leven-is-goed-type met bijpassende pet. Het nummer dat hij speelde, Zoete Pijn, was geïnspireerd door het verhaal van een dichteres dat haar melancholische buien omzette in gedichten. Zoals Daan het verwoorde: iets negatiefs omzetten in iets positiefs. Vandaar Zoete Pijn.

Ik ben nu eenmaal positief

Op mijn blog doe ik dat soms ook.  Nu heb ik niet zo zeer last van melancholische buien, maar kom ik wel eens in situaties terecht waar ik me aan zaken kan irriteren. Die situaties kan ik dan natuurlijk in geuren en kleuren beschrijven in mijn blogs, maar ik kan ze ook “omdenken” en er een positief verhaal van maken. Zo ben ik, zo zit ik in elkaar. En daar kan en wil ik niets aan doen.

Mijn blog is mijn uitlaatklep

In een eerdere blog noemde ik het ook al, maar mijn blog is mijn uitlaatklep. Een blanco vel om even te relativeren. Als de letters eenmaal op het scherm staan valt het allemaal wel mee en verander ik in een het-leven-is-goed-type. Net als Daan. En het leven is goed!

Dit was opdracht 1

Gisteren heb ik het BlogBoek van Karin Ramaker mogen ontvangen. Om te lezen, om te doen en om over te schrijven. Nu heb ik op de zijlijn de helse bevalling van dit boek mogen aanschouwen en zie ik het als mijn taak om dit eboekje te lezen zoals het bedoeld is. Vandaar dat ik hier braaf mijn eerste opdracht heb gemaakt.

Omschrijf jezelf in drie woorden. Wie ben je? Omcirkel een woord. Maak daar omheen een mindmap. Zie verbindingen, trek lijnen en teken. Blog over dit onderwerp.

Mindmap

BlogBoek opdrachten

De komende dagen zal ik de opdrachten uit het boek van Karin maken en hier publiceren. Het boekje heb ik vanmorgen al uitgelezen, maar ik vind dat ik pas echt een mening kan vormen over het boekje als ik ook alle opdrachten heb uitgevoerd.

Hoe ga jij om met negativiteit?

Is de negativiteit jouw motivator of is juist het omdenken naar iets positiefs hetgeen dat jou stimuleert? Ik ben benieuwd of jij pijn ook als zoet kan ervaren en lees er graag over in de reacties. 

One Comment on ““De Zoete Pijn van bloggen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge