Een dag uit het leven van een blogger

MartijnBloggen, Featured4 Comments

Cupcakes Clone

Hoe mijn leven als blogger eruit ziet? Marko Saric van How To Make My Blog schreef een artikel over hoe zijn dag eruit ziet als blogger en het leek me leuk om het zelfde te doen. Aangezien mijn dag er heel anders uit ziet.

6:30 – 7:00 opstaan

Afhankelijk van mijn nacht sta ik tussen 6:30 en 7:00 op. De app Sleap as Android analyseert heel de nacht mijn slaapritme en bepaalt wat het beste moment is om op te staan.

6:45 Hardlopen

Ik doe vervolgens mijn hardloopkloffie aan en ga met Evy een stukje hardlopen. Dit doe ik 3 ochtenden in de week. Ik heb de ambitie om de andere ochtenden de sportschool te bezoeken, maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen.

7:15 Ochtendpagina’s

Als ik thuis kom dan zet ik de koffie aan, drink een glas water en ga buiten af zitten koelen en dan schrijf ik in een half uur mijn ochtendpagina’s. Door deze pagina’s te schrijven krijgt mijn creativiteit voor de rest van de dag een boost.

7:45 Douchen

Na het hardlopen word ik pas helemaal goed wakker door een koude douche. Zo ben ik helemaal fris en klaar voor de dag voordat het 8 uur is.

8:00 Mijn laptop gaat aan

Als ik thuis werk heb ik mijn laptop aangesloten aan een groot scherm en aan een toetsenbord en muis. Zo kan ik goed werken en heb ik voor mezelf een praktische werkruimte ingericht. Net als Marko ben ik heel de dag aan het werk in Google Chrome. In Chrome heb ik standaard Toggl (tijdregistratie) en Doit (todolijstje) open. Verder heb ik standaard Spotify en Hootsuite open staan.

8:05 Alles is opgestart

Ik kan beginnen. Vaak begin ik de dag met het schrijven van een aantal conceptblogs. In mijn ochtendpagina’s heb ik veel ruw materiaal geschreven en deze probeer ik direct om te zetten in conceptblogs. Ruwe teksten met markeringen op de plekken waar ik nog naar moet kijken. Af en toe wil ik zonder afleidingen werken en dan zet ik het internet uit, zodat ik gedwongen word om ruwe tekst neer te zetten. Ik kan dan namelijk geen research doen. Op een goede ochtend schrijf ik in anderhalf uur 6 conceptblogs. Deze schrijf ik met WriteMonkey en sla ik op als een tekstbestand.

9:30 Social Media

Voor een aantal opdrachtgevers beheer ik hun social media kanalen. Ik zorg ervoor dat ze wekelijks verse content hebben die ze online kunnen delen. De vorige dag heb ik al het een en ander ingepland, maar nu kijk ik of het allemaal nog actueel is en of het nog steeds geplaatst moet worden. Eventueel vul ik het aan met nieuwe content. Deze tijd gebruik ik ook om mijn eigen social media kanalen te voorzien van verse content. Zo hoef ik er niet de hele dag door naar om te kijken.

11:00 Mail bijwerken

Er zijn 2 momenten per dag dat ik mijn mail bij mag werken. Om 11:00 en om 16:00. Mijn inbox moet mijn werkdag niet gaan beheersen, daarom werk ik volgens deze structuur. Ik lees alle mailtjes die in de inbox zitten en behandel ze. Als ik in 2 minuten kan reageren dan doe ik dat direct. Duurt het langer om te reageren dan verplaats ik het mailtje naar de map ‘Actie’. Na het bijwerken van mijn mail is de inbox leeg.

11:30 Blogs schrijven voor opdrachtgevers

Tijd om te gaan schrijven voor mijn opdrachtgevers. Omdat ik eerder die week al een aantal artikelen in concept heb geschreven kan ik nu in relatief weinig tijd veel blogartikelen schrijven. Vaak heb ik voor de lunch tussen de 2 en 4 artikelen klaar die ik klaar kan zetten voor een review. Bij akkoord plan ik ze aan het einde van de dag in.

12:30 Lunch

Als het lekker weer is neem ik mijn lunch mee en ga ik een stukje wandelen. Is het weer minder lekker dan gebruik ik mijn lunch om wat interessante artikelen te lezen die ik verzameld heb in Pocket of lees ik de artikelen die ik verzameld heb ik Feedly. Heel af en toe neem ik echt even afstand van mijn werk en kijk ik de nieuwste aflevering van een van de series die ik volg.

13:30 Verder met schrijven.

Na de blog komt de voor mij onvermijdelijke dip, maar ik ga hier de strijd mee aan door nog minimaal 4 blogartikelen te schrijven. Ook deze had ik al eerder in concept gezet, dus ik hoef alleen nog maar de gaten op te vullen, links en afbeeldingen toe te voegen en klaar te zetten voor review.

15:45 Middagsnack

Meestal een banaan of een krentenbol. Deze middagsnack combineer ik meestal met het lezen van nog wat interessante artikelen.

16:00 Mail bijwerken

Het 2de moment op de dag dat ik mijn mail bij mag werken. Soms heb ik al reactie op de blogs die ik voor de lunch heb geschreven, zodat ik ze aan kan passen of in kan plannen. Verder werk ik het mapje ‘Actie’ bij en zorg ik er weer voor dat mijn inbox leeg is. Omdat ik het mapje ‘Actie’ mee pak ben ik ‘s middags meer tijd kwijt met het bijwerken van mijn mail.

17:00 Alles klaar zetten voor de volgende dag

Aan het einde van de dag probeer ik zoveel mogelijk klaar te zetten voor de volgende dag. Dus de concepten die ik definitief wil maken zet ik klaar, maar ook afbeeldingen en dergelijken zet ik klaar in een mapje. Zo kan ik in de middag vaart maken als ik de blogs voor opdrachtgevers definitief ga maken. Aan het eind van de dag is mijn mailbox leeg en staat alles klaar voor de volgende dag.

18:30 Eten koken

Op het moment draait onze bbq overuren. Lekker gekruid vlees op de bbq met groenten. Simpel, gezond en lekker.

19:30 Een boek lezen

Mijn creatieve brandstof is op aan het einde van de dag en ik laad hem weer een klein beetje op door te lezen. Mijn Sony ereader staat vol met van alles en nog wat en afhankelijk van mijn mood lees ik fictie of non-fictie. Als ik non-fictie lees kan ik met mijn ereader direct interessante stukken tekst markeren en opslaan in Evernote.

20:30 Leuke serie(s) kijken

Een andere manier om mijn creativiteit weer te spekken is door een aflevering te kijken van één van de series die ik aan het volgen ben. Vaak haal ik veel content marketing inspiratie uit TV series.

22:00 – 22:30 Naar bed

Vroeg opstaan betekent op tijd naar bed. Ik vind het belangrijk dat ik mijn uurtjes slaap kan pakken.

Zo ziet een gemiddelde werkdag van mij eruit. Volgens mij maak ik op deze manier optimaal gebruik van mijn workflow en van mijn creativiteit. Ben jij ook een blogger? Ik ben heel benieuwd hoe jouw gemiddelde dag er dan uitziet! 

4 Comments on “Een dag uit het leven van een blogger”

    1. Martijn

      Valt op zich wel mee. Een maandje of 2 denk ik. Dat vroege opstaan deed ik altijd al wel en die structuur heb ik gewoon nodig. Anders kan ik makkelijk heel de dag aan het werk zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge