Hier zou ik heel de dag spijt van hebben

MartijnBloggen, Social Media1 Comment

WEDNESDAY MORNING, 3AM - Simon & Garfunkel (part 6)

Met dit mooi weer vind ik het heerlijk om tussen de middag even een wandelingetje te maken. Soms een lange, maar vaak even een kort wandelingetje. En als het even kan combineer ik de wandeling met een boodschap of zo. Zo moest ik dit keer even langs mijn accountant lopen om mijn administratie op te halen. Die lag daar stof te happen, terwijl ze liever hebben dat dat bij mij thuis gebeurt. Prima, doen we even.

Oma doet faceplant

Al wandelend liep ik langs een oud omaatje die flink aan het zeulen was met 2 boodschappentassen. Ze liep zover voorover geboden dat het kleinste zuchtje wind in de rug een faceplant zou veroorzaken. Ik was lekker aan het genieten van de muziek in mijn oordoppen terwijl ik de situatie in me opnam. En in de waan van mijn wereld liep ik verder.

Het zal nog geen 5 meter zijn geweest dat ik doorliep en me besefte dat ik hier heel de dag spijt van zou hebben. Spijt dat ik niet mijn hulp aangeboden heb. Spijt dat ik niet gegeven heb.

Grote getinte gentleman

Dus ik draaide me om en liep naar het vrouwtje toe. Nu kun je misschien haar reactie raden als er een kerel terug komt lopen die bijna 2 keer zo lang is en breder dan zij met 2 boodschappentassen. Ik heb zelfs een tintje, ik had alles tegen! Ze deinsde iets terug en besefte dat ze nooit snel genoeg kon zijn om te vluchten. De verbazing was dan ook groot: “Mevrouw, volgens mij moeten wij dezelfde kant op. Kan ik u helpen met het dragen van uw tassen?”

Gelukkig bestaan er nog gentlemens.

Zou het karma zijn?

Ik wil mezelf niet teveel schouderklopjes geven, maar dat voelde goed. En dat goede gevoel droeg ik de rest van de dag met me mee. En die dag ging als vanzelf, het was de beste dag van de week. Tijdens de rest van de wandeling kreeg ik 3 concrete aanvragen binnen met een grote kans van slagen. Ik ging bijna in karma geloven, want dit kon toch bijna geen toeval zijn?

Zo is het ook op social media

Van nemen is geen sprake op social media. Mensen gunnen je iets, je kunt het niet nemen. Social media kanalen geven deze ruimte namelijk niet. Mensen moeten het je gunnen en daarvoor zul je eerst moeten geven. En dat kan natuurlijk van alles zijn! Zo kun je gratis informatie weggeven in de vorm van een blog. Of als gratis ebook of e-mailnieuwsbrief. Af en toe geef ik weleens ongevraagd advies over een Facebook pagina of over een LinkedIn profiel. De reacties zijn vergelijkbaar met die van het oude vrouwtje. En dan doel ik natuurlijk op de laatste reactie.

Social karma.

Aan de wandel vandaag

Het weer is heerlijk vandaag en ik ga tussen de middag een lekkere wandeling maken met wat mensen uit de wijk. Niet om zaken te doen of om opdrachten binnen te halen. Maar voor de gezelligheid, voor het goede gevoel. En wie weet komen we onderweg wel een oud vrouwtje tegen met zware boodschappentassen.

One Comment on ““Hier zou ik heel de dag spijt van hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge