Zo kom jij aan goede blog onderwerpen

MartijnBloggen4 Comments

Blog onderwerpen

Op de radio werd “Set Fire To The Rain” gedraaid van Adele. Een wonderschoon nummer waar ik echt van kan genieten. Ik weet nog dat ik in de auto zat en iets ging halen bij de Staples. Het nummer was nog niet afgelopen, dus ik bleef in de auto zitten op de parkeerplaats. Bij het afkondigen van het nummer vertelde de DJ hoe Adele op het onderwerp van het nummer kwam. “Set Fire To The Rain”.

Misschien verwacht je wel een heel vaag en wollig verhaal met metaforen ofzo, maar ik zal je uit de droom helpen:

“I was playing on my mind while I was trying to light a fag in the rain outside a restaurant.” (“fag” is British slang voor sigaret)

Mooi is dat he? Het lukt niet om een sigaret aan te steken in de regen en dat is het onderwerp van een hit. Zo makkelijk kan het zijn om aan onderwerpen te komen.

Wat Adele kan, kan jij ook

En dan doel ik niet direct op het schrijven van hits natuurlijk. Maar ook jij komt op dezelfde manier aan voldoende blog onderwerpen. Het gaat erom dat je ervoor open staat en accepteert dat overal onderwerpen zijn. Op elke hoek van de straat zijn onderwerpen te vinden. Juist die persoonlijke verhalen doen het goed als blog onderwerp. En al helemaal als je ze kunt koppelen aan jouw dienstverlening.

Alles noteren

Als je niets wilt vergeten, zul je alles moeten noteren. Zorg er daarom voor dat je altijd iets bij je hebt om je gedachten in te noteren. Natuurlijk kan dat old skool een notitieboekje zijn. Maar je kunt ook net als ik je smartphone gebruiken met Evernote om alles maar te noteren wat je nodig hebt voor fantastische blogs.

Als mij iets te binnen schiet pak ik gelijk mijn smartphone en noteer de gedachte in Evernote. Aan het eind van de week verwerk ik alles wat in mijn inbox zit en kijk ik of er nog interessante blog onderwerpen tussen zitten. Voor deze onderwerpen maak ik vaak gelijk een concept blog in WordPress. Zo kan ik het zeker niet vergeten.

Sluit je niet af voor de wereld

De mensen lopen tegenwoordig over straat terwijl ze diep in gedachten turen naar het schermpje van hun smartphone. De geluiden op straat worden gedempt door de muziek op de koptelefoon. Sluit je niet af voor de wereld. Laat je koptelefoon thuis en haal je smartphone pas uit je zak als je een geweldig blog onderwerp kunt noteren. Verbaas jezelf over de sigaret die je probeert aan te steken in de regen en schrijf hier een hit van een blog over.

Mocht je nog steeds geen idee hebben waar je over kunt schrijven, dan kun je altijd eens kijken naar de ultieme lijst met blog onderwerpen

4 Comments on “Zo kom jij aan goede blog onderwerpen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge