Iemand inhuren om voor je te bloggen: de nadelen

MartijnBloggen, FeaturedLeave a Comment

4119287985_060754e347_b

Stel dat je zakelijk een blog bij wilt houden. Je weet wat je wilt vertellen, maar je hebt geen idee hoe je er een artikel van moet maken. Dan zou het weleens interessant kunnen zijn om iemand in te huren die voor jou gaat bloggen. Vorige week heb ik de voordelen laten zien. Deze week zoomen we in op de nadelen. Want die zijn er zeker!

Niet jouw tone of voice

Bij een organisatie hoort een tone of voice. Het is heel belangrijk dat deze toon ook opgepakt kan worden door de blogger. Het plaatje klopt niet als de tone of voice niet overeen komt. Ben jij notaris en heb je een heel zakelijk en serieuze blog dan moet je geen jolige blogger inhuren. Een goede blogger kan zich aanpassen aan de hand van de tone of voice.

Gaat ten koste van jouw geloofwaardigheid

Met name Rosalinde kreeg jeuk van de gedachte aan een ghostblogger om deze reden. Door iemand anders achter het toetsenbord te zetten die voor jou gaat schrijven kan dit ten koste gaan van jouw geloofwaardigheid. Alle blogartikelen staan namelijk onder jouw naam op de website, terwijl iemand anders ze heeft geschreven. Hier moet je een niet al te groot geheim van maken. De input komt namelijk van jou, maar je hebt iemand ingehuurd om er een verhaal van te maken.

Interactie blijft achter

De blogger die je ingehuurd hebt schrijft geweldige artikelen voor je. Hij promoot ze zelfs via social media. Zowel in jouw eigen netwerk als in zijn netwerk. Alles wordt goed gelezen en er wordt zelfs gereageerd. Hoe ga je hiermee om? Verwacht je van jouw blogger dat hij ook gaat reageren? Spreek je verwachtingen uit en bespreek het goed met jouw blogger.

Je wordt afhankelijk

Ja, jouw blog wordt afhankelijk van iemand anders. Iemand anders schrijft de verhalen voor jouw platform en je moet er goed over nadenken of je dit wilt. Het succes van jouw artikelen is in handen van een blogger en dat moet je uit handen durven geven. Zit jij er wel op te wachten dat je afhankelijk wordt van iemand anders?

Het blijft een risico

Hoe je het ook wendt of keert, het is en blijft een risico om iemand in te huren om voor jou te bloggen. Geef jij jouw zorgvuldig opgebouwde blog over koffie uit handen aan een blogger zonder referenties en aantoonbare skills?

Ben je er nog steeds van overtuigd dat je iemand in moet huren om voor jou te bloggen? Volgende week deel ik met jou een “checklist” met de zaken waar je goed op moet letten. Je zult namelijk een aantal goede afspraken met elkaar moeten maken voordat het zover is dat er geblogd kan worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge