Steeds meer organisaties zien het nut in van bloggen. Als onderdeel van content marketing onmisbaar. Je kunt je als organisatie mooi profileren, jezelf zijn en laten zien waar je voor staat. Maar ergens het nut ervan inzien en ermee aan de slag gaan zijn 2 verschillende dingen.
Hier op deze website heb ik een aantal keer laten doorschemeren dat ik mezelf ook graag verhuur als ghostblogger. Net als een ghostwriter schrijf ik in naam van een opdrachtgever. Karin kreeg er jeuk van:
Ook Rosalinde kreeg er (gelukkig figuurlijk) jeuk van:
En ik kan me er ook wel iets bij voorstellen. Waarom moet iemand anders schrijven voor jou? Dat kun je toch prima zelf?
Daarom wil ik de komende 3 woensdagen stil staan bij het inhuren van iemand om voor je te bloggen: de voordelen, de nadelen en waar moet je nou op letten?
Positivo als ik ben begin ik met de voordelen.
Bespaart jou tijd en energie
Dit is een logisch voordeel. Als je iemand anders aan het bloggen zet dan hoef jij daar zelf geen tijd en energie in te steken. Jij kunt je bezig houden met de corebusiness van jouw bedrijf, terwijl iemand anders content voor jou creëert.
Een aanvulling op jouw skill set
Ook al heb je er de tijd en de energie voor, bloggen is niet voor iedereen weggelegd. Het kan dus zomaar zijn dat jij de juiste skills mist die een blogger nodig heeft. Waarom zou je dan dat hele leerproces doormaken? Breidt je team uit met iemand met de juiste skills.
Je krijgt een groter bereik
Als je iemand inhuurt om voor jou te bloggen kun je vaak ook gebruik maken van zijn netwerk. Een goede blogger heeft een groot netwerk dat hij in de loop van de jaren op heeft gebouwd. Misschien niet in jouw vakgebied, maar de blogger kan jou wel helpen om jouw netwerk te vergroten.
Jouw expert status krijgt een boost
Jouw zakelijke blog geeft jou een expert status op jouw vakgebied. En door gebruik te maken van een blogger die de doelgroep kent kun je die expert status een boost geven. Dat jij expert bent op jouw vakgebied wil namelijk niet zeggen dat je het over kunt brengen op jouw doelgroep. Dat is toch echt een vak apart.
Het geeft jouw blog een verse uitstraling
Dit hangt ook wel samen met het vorige punt. Een blogger zal jou het hemd van het lijf vragen, zodat hij jouw vakgebied snapt. Dan pas kan hij er goed over schrijven. Omdat deze blogger niet uit jouw vakgebied komt geeft dit vaak een verse uitstraling die past bij de doelgroep.
Volgende week de nadelen
Het is niet moeilijk om iemand te vinden die (betaald) voor jou wil bloggen. Maar het is een uitdaging om de juiste persoon te vinden. Deze week heb ik je een aantal voordelen laten zien. Volgende week bespreken we de nadelen, want die zijn er absoluut.
6 Comments on “Iemand inhuren om voor je te bloggen: de voordelen”
Iemand inhuren om voor je te bloggen: de voordelen http://t.co/QqL7Zn7gqG
5 voordelen van een ghostblogger. RT “@mbloksma: Iemand inhuren om voor je te bloggen: de voordelen http://t.co/NEMNJoucj6”
Heel slim hoe je de reacties van het vorige artikel hebt gebruikt om een nieuw artikel te schrijven! Zo betrek je je lezers er ook bij, mooi gedaan. Met veel van de voordelen ben ik het wel eens, alleen ik voel bij bloggers graag de passie voor hun vak. Een ghostblogger heeft geen passie in elk vakgebied, lijkt me. Dat merk je als lezer, dat lees je tussen de regels door.
Daarnaast is het schrijven van zo’n blog voor een ghostblogger werk. Voor iemand die het als hobby doet of voor zijn eigen bedrijf, kan het ook werk zijn, maar niet ‘alleen’ werk. Ik neem aan dat je als ondernemer een bedrijf start in iets waar je affiniteit mee hebt en die affiniteit kan niet anders dan doorschemeren in blogposts die hij schrijft.
Daarom vraag ik me af of een ghostblogger dat kan evenaren en datzelfde, dat persoonlijke, voordeel van bloggen kan creëren. Maar misschien heb jij gelijk en gaat het erom dat je de juiste ghostblogger vindt, die ene die nou net wél iets met jouw branche/niche heeft.
Hoe dan ook, het blijft een interessant onderwerp! Ik kijk uit naar je volgende posts erover.
Rosalinde laatste post: Als jonge schrijver moet je vechten voor je literaire dromen
Een ghostblogger heeft zeker geen passie voor elk gebied. Met name op 1 gebied blinkt hij uit: bloggen. Situatie:
Een ondernemer verkoopt wasmachines en heeft hier een enorme passie voor alleen hij heeft geen idee hoe en wat hij hierover zou moeten bloggen. Een ghostblogger heeft die kennis en vaardigheden wel en kan de ondernemer interviewen over deze passie. Vervolgens kan de blogger deze input omzetten in verhalen die aansluiten bij de belevingswereld van de ideale klant van de wasmachineboer.
Passie is leuk, maar als je het niet overbrengen dan hoef je je echt niet te schamen als je daar hulp voor inschakelt.
Overigens vind ik reacties op mijn artikelen de meeste inspiratie geven voor meer. Dus dank voor jouw kritische blik en jouw inspiratie!
Martijn laatste post: Nog 5 manieren om aan inspiratie te komen
Volgens mij heb je dit in elke branch wel.
Tiësto maakt ook niet al zijn muziek zelf.
Het zou ook geen probleem moeten zijn als het resultaat goed is.
Eens en als je er goede afspraken over maakt dan zorgt dat alleen maar voor een sterker eindresultaat denk ik!
Martijn laatste post: Waarom ik echt kan genieten van een lekkere kop koffie