Iemand inhuren om voor je te bloggen: waar moet je op letten?

MartijnBloggen, FeaturedLeave a Comment

4119287985_060754e347_b

Ja Martijn, ik weet nu wel dat ik je in kan huren als blogger.

We weten nu ook wat de voordelen zijn om iemand anders voor je te laten bloggen.

Je hebt ons zelfs laten zien dat er nadelen aan zitten.

Maar waar moeten we nu ├ęcht op letten?

Zorg dat er een content strategie klaar ligt

Zorg dat je een heldere strategie klaar hebt liggen en dat je de doelen met jouw blogger besproken hebben. Het is zo ongelooflijk belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant opstaan om maar eens een ‘bullshit bingo term’ te gebruiken.

Ben transparant

Wil je je geloofwaardigheid niet verliezen? Ben er dan gewoon eerlijk over dat iemand anders de verhalen voor jou schrijft. Dan kunnen daar ook geen misverstanden over bestaan. Jij levert de input en iemand die handig is met woorden maakt er een verhaal van. Dan heb je een krachtige samenwerking.

Ga voor een goede samenwerking

Over samenwerking gesproken. Het inhuren van een blogger vereist een intensieve samenwerking. Jij levert de input, maar de blogger moet er een verhaal van maken met jouw tone of voice. De eerste versie zal zeker niet gelijk goed zijn, dus er zullen wat revisies over en weer gaan voordat er een definitieve blog klaar ligt voor publicatie. Je zult het samen moeten doen.

Laat de blogger bloggen

Maar laat de blogger bloggen. Vertrouw op de skills van degene die je ingehuurd hebt. Je hebt zijn referenties gecheckt en je hebt een aantal artikelen van hem gelezen. Ook zijn jullie het eens geworden over de tone of voice. Vertrouw op de blogger. Hij weet hoe hij een verhaal moet laten ‘shinen’.

Zoek naar de juiste persoon

Ga niet zomaar voor de eerste de beste. Laat je informeren binnen je netwerk en vraag altijd naar referenties en voorbeeldartikelen. Waarschijnlijk gaan jullie elkaar niet heel veel zien in het echt. Maar probeer toch telefonisch of via Skype een afspraak te maken om te kijken of het klikt. Als jullie intensief met elkaar samen gaan werken is het handig als het klikt, toch?

Zo, daar heb je het. De voordelen, de nadelen en waar je op moet letten als je iemand inhuurt om voor je te bloggen. Wat denk jij? Zou het iets voor jou zijn? Ik ken namelijk nog iemand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge