6 Nederlandstalige boeken die elke blogger moet lezen

MartijnBloggen, Featured1 Comment

Must Explore | 131.365

Bloggen begint steeds meer in te burgeren. Was het bijhouden van een blog vroeger alleen maar weggelegd voor de doorgewinterde nerd nu kan iedereen eenvoudig starten. Maar wil je serieus aan de slag met je blog dan komt er wel even iets meer bij kijken. Met name zakelijk wil je goed beslagen ten ijs komen. Daarom heb ik hieronder 6 Nederlandstalige boeken voor je verzameld over bloggen. De helft heb ik al gelezen (en over geschreven). De andere helft gaat volgende week mee op vakantie op vakantie. Reviews volgen snel!

Bloggen als een pro

Bloggen als een pro

Iedereen kan bloggen, maar hoe word je daarmee succesvol? Volgens blogexpert Elja Daae begint dat met authenticiteit, focus en toewijding.

Een succesvol blog ligt daarmee ook voor jou binnen handbereik. Blog als een pro!

Weinig tijd, maar veel ambities? Informeer jezelf snel en grondig met de boeken in de serie Digitale trends en tools in 60 minuten. De serie is een initiatief van Uitgeverij Haystack in samenwerking met Frankwatching.com, het toonaangevende platform over online trends, tips & tricks.

Mijn recensie.

Koop het boek direct op bol.com (aff).

BlogBoek

BlogBoek

Een inspiratiebron voor inhoudelijk, persoonlijk en zakelijk bloggen. Geschreven door Karin Ramaker met opdrachten en veel persoonlijke ervaringen.

Mijn recensie.

Koop het boek direct op Gumroad.

Gij zult bloggen

Gij zult bloggen

Bloggen kost tijd, moeite en ontzettend veel doorzettingsvermogen. Maar het is het waard: met een blog kun je een breed publiek vinden en nieuwe kansen voor jezelf creëren.

Gij zult bloggen is een bliksemstart voor iedereen die zich tot het blogevangelie bekeert, en staat boordevol tips voor een succesvolle blog. Ernst-Jan Pfauth bespreekt op heldere en aanstekelijke wijze alles wat je als blogger moet weten: het idee achter je blog, het bepalen van een onderwerp, de praktische uitvoering en de promotie van je blog.

Mijn recensie.

Koop het boek direct op bol.com (aff).

Zakelijk bloggen

Zakelijk bloggen

Bij bedrijven spelen personal branding en marketing een essentiële rol. Maar hoe laat u de klant zien dat u expert bent in uw branche? Hoe trekt u potentiële klanten naar uw website?

Een zakelijk blog is de oplossing om u online te profileren en te communiceren met de ideale klant. Door waardevolle, leerzame kennis te delen, ziet de klant dat uw bedrijf hem het beste kan helpen. In dit boek wordt stap-voor-stap beschreven hoe u een blog start, met kwalitatieve blogartikelen ingaat op de problemen, wensen en behoeften van de ideale klant en hoe u nieuwe klanten naar uw website trekt. De bruikbare tips en stappenplannen zorgen dat ook u snel aan de slag kunt. ‘Zakelijk Bloggen’ is de gids voor het starten, onderhouden en analyseren van een succesvol zakelijk blog.

Een recensie volgt snel!

Koop het boek direct op bol.com (aff).

De blogbijbel

De Blogbijbel

Met bloggen trek je opdrachtgevers aan die werkelijk geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Als je authentiek schrijft over waar je goed in bent en je richt op jouw ideale klant, leidt dat tot leuker werk, binnen of buiten jouw bedrijf. Succesvol bloggen is gemakkelijk en hoeft niet veel tijd te kosten als je weet wat je moet doen. Een blog schrijven vergt geen bijzonder talent, het is een ambacht. Goed bloggen vergt alleen maar oefening; in bijna honderd opdrachten ontwikkel je stapsgewijs je eigen stijl.

Een recensie volgt snel!

Koop het boek direct op bol.com (aff).

Bloghelden

Bloghelden

Weblogs zijn vandaag de dag een niet meer weg te denken fenomeen in Nederland. Veel sites hebben een eigen weblog of nemen kenmerken van een weblog over. Maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen? Wie waren de eerste bloggers in Nederland en waarom schreven ze pagina na pagina vol.

Bloghelden beschrijft en viert de geschiedenis van meer dan tien jaar webloggen in Nederland. Aan de hand van vijftien interviews wordt een beeld geschetst van een groep pioniers die het medialandschap in Nederland een belangrijke impuls gaven. Het is een illustratieve bloemlezing van de Nederlandse blogosfeer.

Bijzonder tijdsdocument voor journalisten, mediawetenschappers, communicatieve- en mediaopleidingen en iedereen met een affiniteit voor digitale media. Het boek pretendeert niet wetenschappelijk en volledig te zijn, maar wil laten zien dat er in de afgelopen jaren een interessante subcultuur is ontstaan die nu mainstream is geworden.

Een recensie volgt snel!

Koop het boek direct op bol.com (aff).

Ken jij nog andere boeken die in dit rijtje thuis horen? Ik lees er graag over, ik kan namelijk nog wel wat leesvoer gebruiken voor mijn vakantie. 

One Comment on ““6 Nederlandstalige boeken die elke blogger moet lezen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge