Nog 5 manieren om aan inspiratie te komen

MartijnBloggenLeave a Comment

Jump !

Soms is het er gewoon even niet. De inspiratie is ver te zoeken. Dan heeft het ook echt geen zin om te blijven zitten. Laat de boel de boel zou mijn oma zeggen en kom uit die stoel. Zet je zinnen even op hele andere zaken en de inspiratie komt vanzelf!

Nog 5 manieren om aan inspiratie te komen.

Een TV serie marathon

Sinds kort ben ik verslaafd aan de serie House of Lies. Een serie over alle clich├ęs die horen bij consultants. Dit is een grappige serie met korte afleveringen met Don Cheadle in de hoofdrol. Hier krijg ik weer veel inspiratie van.

Koop een onbekend magazine

Ga naar de dichtstbijzijnde Primera of Bruna of Albert Heijn en koop daar een tijdschrift dat je normaal nooit zou kopen. Blader er thuis aandachtig doorheen en schrijf de koppen op van de artikelen die jouw triggeren. Hetzelfde zou je kunnen doen met het wijkkrantje dat elke week bij jou op de mat valt. Welke koppen vallen op en kun je hier zelf iets mee?

Kijk een hele dag 24Kitchen

Ik geef het niet graag toe, maar ik kijk graag naar 24Kitchen. Met name de afleveringen van ‘De Makkelijke Maaltijd‘ vind ik erg vermakelijk. De gerechten zal ik zelf nooit maken, maar ik vind het knap hoe een hele zender gevuld is met maar 1 thema: koken. Doe er je inspiratie op.

Lees een boek en schrijf erover

Als ik een boek heb gelezen wil ik graag delen wat ik ervan vind. Op het moment lees ik veel over bloggen. Klinkt raar, maar er worden boeken over geschreven. De afgelopen tijd heb ik BlogBoek, Bloggen als een pro en Gij zult bloggen gelezen.

Vraag aan je publiek wat ze willen lezen

Een simpele vraag die mensen graag willen beantwoorden. Je kunt de vraag aan het einde van een blogartikel stellen om reacties uit te lokken, maar je kunt de vraag ook stellen via social media. In mijn geval bijvoorbeeld heb ik dan een groter bereik.

Wat doe jij als de inspiratie op is? Ik ben benieuwd welke wegen jij bewandelt om aan nieuwe inzichten te komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge