Onder het mes. Geen weg meer terug

MartijnBloggen3 Comments

Look Up

Van uitstel komt afstel. Ik heb mezelf te lang verwaarloosd. Echt gezond ziet het er allemaal niet meer uit. Daarom ben ik blij dat Monique bij me aan de bel trok, want zelf was ik niet snel in actie gekomen.

Er was geen weg meer terug…

Ik moest onder het mes.

En dan ga je aan jezelf twijfelen

Heb ik het al die jaren verkeerd gedaan? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En hoe zorg ik ervoor dat ik na de behandeling de draad weer op pak?

Ach, dat zien we daarna wel. First things first.

De datum had ik met Monique al geprikt. En naar mate de week vorderde begon het bij mij te kriebelen. Zowel fysiek als mentaal. Het was niet zomaar iets.

De controle uit handen geven.

En volledig vertrouwen op degene die het mes in handen heeft.

Scheer je weg

Bij Calle Alamo van Monique Dongelmans ben ik gisteren geschoren. Niet met zo’n plastic geval met 5 messen, maar zoals het vroeger ging. Met aandacht en een mes waarmee ik zondag prima het vlees aan kan snijden.

Monique heeft jarenlang ervaring als barbier en heeft het na een korte pauze weer opgepakt in haar winkel vol verantwoorde, trendy natuurlijke cosmetica en parfum.

Op het eerste gezicht geen winkel voor mannen, maar Monique heeft me verleid tot een luxe scheerbehandeling. In ruil voor een blog zou ik helemaal tot rust komen en naar huis gaan met een glad gezicht. Geen slechte deal toch?

En daar lig ik dan

Iemand die zichzelf niet de tijd gunt om lekker tot rust te komen en die er eigenlijk helemaal niet van houdt als er mensen aan hem zitten.

Maar er is geen weg meer terug. Ik lig in de stoel, ingepakt in een mantel en handdoeken. Monique staat in het vluchtpad met een mes in haar handen.

Braaf leg ik me erbij neer dat ik vandaag geschoren wordt.

Meer dan alleen scheren

Thuis moet het allemaal vlug vlug. Als ik me er even toe zet heb ik me in 5 minuten geschoren. Monique neemt de tijd. Want voordat ze gaat scheren wordt eerst mijn huid en mijn baardgroei geanalyseerd, krijg ik een korte gelaatsmassage, …

Monique legt het zelf uit bij Exposure TV.

De behandeling

Meteen werd duidelijk waarom mijn huid altijd zo agressief reageert op mijn eigen scheermethode. Op die vierkante centimeters gezicht groeien mijn haren namelijk in 3 verschillende richtingen.

Je kunt je voorstellen dat er plekken zijn die geirriteerd raken als ik daar geen rekening mee houd. Monique geeft geduldig uitleg, zodat ik ook thuis goed aan de gang kan gaan.

Vervolgens wordt mijn gezicht verwend met een korte massage, warme compressen en lekker ruikende scheerzeep.

En dan is het tijd voor het mes.

Heel secuur gaat Monique te werk. Alle haartjes worden vakkundig gesneden en het enige wat overbleef was een gladde huid. Na een tijdje kwam Monique bij een “moeilijk gebied”. Ze merkte aan mij dat het niet van harte ging en paste haar behandeling daarop aan.

rsz_img_0029

Het is even wennen

Maar als je je overgeeft aan Monique wordt scheren echt een ervaring. Neem er wel even de tijd voor, want het is niet zo dat je in een kwartier weer buiten staat.

In de stoel ben ik helemaal tot rust gekomen. Door het gezellige gesprek met Monique, maar ook door de behandeling waar mijn huid van genoot. Ik kan het iedereen van harte aanraden om eens langs te gaan bij Calle Alamo om een afspraak te maken voor een luxe scheerbehandeling.

Maar houd wel even rekening met de consequenties van een glad gezicht:

Chuck-Norris 

3 Comments on “Onder het mes. Geen weg meer terug”

  1. Pingback: Baardje of scheren | Calle Alamo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge