Slow bloggen de hype van deze zomer?

MartijnBloggen3 Comments

Eyes

Gisterenavond maakte ik kennis met een nieuwe term. Slow bloggen. Zoals elke maandag werd er al vroeg ‘reclame’ gemaakt voor het wekelijkse blogpraat en daar kwam de term veelvuldig in voor. Het onderwerp vond ik niet interessant genoeg om daar de finale van De Beste Singer Songwriter van Nederland voor op te nemen, dus ik heb er voor gekozen om het onderwerp langzaam terug te lezen.

Slow bloggen

Creative Commons License 55Laney69

Wat is dat nou? Dat slow bloggen? Het lijkt een tegenbeweging op al die snelle media van tegenwoordig. Je stil houden op de momenten dat je normaal gesproken je mening zou uiten. Kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Alsof dat tegenpolen van elkaar zijn. Het een kan toch mét het ander?

Slow cooking

Creative Commons License Marc

Toen ik las over slow bloggen moest ik gelijk denken aan slow cooking. Een manier van koken die niet aan mij besteed is. Een slow cooking recept voor Bourgondische lamsschenkel:

Ingrediënten

Voor 4 porties:

 • 4 lamsschenkels
 • zout en peper naar smaak
 • 2 eetlepels gedroogde peterselie
 • 2 theelepels knoflook, fijngesneden
 • 1/2 theelepel gedroogde oregano
 • 1/2 theelepel citroenschil, geraspt
 • 75 gr ui, fijngesneden
 • 1 middelgrote wortel, fijngesneden
 • 1 theelepel olijfolie
 • 250 ml Bourgondische wijn of runderbouillon
 • 1 theelepel runderbouillonblokje

Bereidingswijze

 • Voorbereiding: 10 min
 • Bereiding: 8 uur 15 min
 • Klaar in: 8 uur 25 min

Het lamsvlees met zout en peper bestrooien en in een slow cooker leggen. Peterselie, knoflook, oregano en citroenrasp toevoegen.

In een kleine sauspan ui en wortel gedurende 3-4 minuten in olie sauteren tot ze zacht zijn. Wijn en bouillonblokje toevoegen. Onder af en toe roeren aan de kook brengen. Over het lamsvlees gieten, de pan afdekken en gedurende 8 uur op de lage stand koken, of tot het vlees mals is.

Lamsvlees uit de pan halen en warm houden. Het vleessap afgieten en het vet afschuimen. In een kleine sauspan het vleessap aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Met het lamsvlees serveren.

Klaar in 8 uur en 25 min!

8 uur

En 25 min.

Doe mij maar een wokschotel

88/365: Wok WokCreative Commons License Andrés Nieto Porras

Lijkt me heerlijk die Bourgondische lamsschenkel. Als jij die voor mij klaarmaakt dan. Want ik moet er niet aan denken om er zolang mee bezig te zijn. Laat mij maar een wokschotel maken en ik kan je garanderen dat ik een heerlijke en gezonde maaltijd voor je gemaakt heb binnen 30 minuten

3 Comments on “Slow bloggen de hype van deze zomer?”

 1. karin r.

  een poos geleden was ik ontevreden met mijn manier van bloggen. het was zelfs zo erg dat ik weinig zin meer had. Ik keek in mijn eigen archief en was verbaasd over wat ik toen schreef en dat ik daar mooiere pareltjes schreef dan nu. hoe kon het zo zijn dat dit zo veranderd was?

  werk.

  het werd een marketingtooltje. een aanprijs, -kijk-mij-nou-eens blog. ik had er genoeg van.

  natuurlijk is bloggen mijn werk. het zou gek zijn als ik niet meer aandacht zou geven aan het onderwerp bloggen, maar een creatieve schrijver weet daar juist zijn/haar weg in te vinden zodat een blogpost nog steeds waardevol en interessant blijft.

  ik geloof dat ik nu maar even stop en verder blog op mijn eigen blog. 😉
  karin r. laatste post: One line a day. #3.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge