Vandaag lukt het echt even niet. Waar is de inspiratie?

MartijnBloggen, Featured7 Comments

4020413080_51f8645f96_b

Al 10 minuten zit ik naar een leeg scherm te staren. Om de een of andere reden wil het niet lukken vandaag. De woorden willen niet uit mijn vingers komen. De zinnen blijven achterwege en dan wordt het moeilijk om een verhaal te delen. En het is niet zo dat ik niets meegemaakt heb dit weekend. In tegendeel, ik ben aardig druk geweest. Maar blijkbaar is er niets wat ik per se nu met jou wil delen. Heb jij dat ook weleens? Dat je niet weet waar je moet beginnen als je een blog wilt schrijven?

Inspiratie is een raar iets. Mensen houden er aan vast alsof het iets is dat tot je komt. Ik zie het meer als een sportdrankje dat je uit de koelkast kunt pakken. Tuurlijk kun je het dwingen. Zet die knop aan en je kunt. Echt waar.

Het is niet elke keer raak achter die garagedeur

De knop omzetten kan betekenen dat je gewoon even om je heen kijkt. Ben je bewust van jouw omgeving. Er gebeurt altijd wel iets. Zelfs als je niets aan het doen bent en alleen maar op de bank zit. Je moet alleen wat beter letten op wat er om je heen gebeurt.

Of je gaat geeltjes plakken

Dit werkt bij mij altijd heel goed. Een stapel geeltjes, een stift en een lege muur. Binnen 2 uur heb je voldoende input voor 50 tot 100 nieuwe blogartikelen. Zo’n sessie doe ik elk kwartaal voor Afrit 22 en tegenwoordig bied ik dergelijke inspiratieworkshops ook als dienst aan.

Een andere vorm helpt ook

Varieer niet alleen in onderwerpen, maar ook in vormen. Een blog schrijven kan op zoveel verschillende manieren. En zo houd je het ook leuk voor jezelf. Ook al ben je zakelijk aan het schrijven, dan wil dat niet zeggen dat het niet leuk mag zijn. Geen idee welke vormen jouw blog kan hebben?

Maar afkijken bij anderen ook

En als je het echt niet meer weet dan kun je altijd nog afkijken bij anderen. Helemaal niets mis mee. Wat is tegenwoordig nog origineel? Dus stap over je schaamte heen en steel, jat, breek in en maak alles jouw eigen.

En bovenal. Neem het niet te serieus

De enige die bepaalt wat er op jouw blog gepubliceerd wordt ben jij. Neem het dus allemaal niet te serieus en probeer buiten de kaders te denken. Schrijf niet alleen over jouw organisatie en over jouw producten, maar zorg voor persoonlijke verhalen. Die zijn toch veel leuker om te lezen? 

7 Comments on “Vandaag lukt het echt even niet. Waar is de inspiratie?”

 1. Talitha

  Ha Martijn,
  Wat een interessante blog toch nog, voor iemand ‘zonder inspiratie’ ;-), leuke insteek!
  Ik heb de neiging om veelste lang online te blijven rondhangen, op Twitter, Facebook,Google+ en Pinterest voordat ik me er daadwerkelijk toe kan zetten. Vind het ook altijd heel leuk om van anderen te horen waar zij hun inspiratie vandaan halen, dat is ook de reden van de categorie ‘6 vragen aan’ op mijn blog (http://talithaforrer.wordpress.com/category/etzetera-inspiratie/6-vragen-aan/), en meteen de vraag, zou jij die ook voor mij willen invullen? Vind het zo mooi om te zien hoe jij je eigen bedrijf hebt opgestart en het zo goed en met passie doet!.Succes vandaag met de maandag:-) groeten, Talitha
  Talitha laatste post: blog Urbanchicks: keep calm and pinterest!My Profile

 2. Pingback: 6 vragen aan…Martijn Bloksma | eTZEtera...

 3. Pingback: 6 vragen aan…Martijn Bloksma | eTZEtera…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge