Vind het juiste platform voor jouw content

MartijnBloggen, Slider20 Comments

Juiste blog platform

De wereld is aan het bloggen geslagen en dat is ook te merken aan het aanbod in platforms om teksten te delen. Natuurlijk kent bijna iedereen de oud gedienden zoals WordPress en Blogger, maar zijn nog zoveel meer platformen om uit te kiezen. Wat is de juiste voor jou?

Ook bij bloggen zijn er verschillende manieren om content te maken en te delen. En elk platform is geoptimaliseerd voor verschillende content. Denk maar aan design, deelbaarheid en samenwerken. Elke blogger heeft een andere behoefte en daar moet het platform waar hij op werkt logischerwijs ook op aansluiten.

Vind het juiste platform voor jouw content

In dit artikel toon ik een aantal zaken waar je op moet letten bij de keuze. Doe er je voordeel mee en kies een platform dat perfect past bij jouw content.

Gratis of betaald?

Ja, we blijven Hollanders. Kies je voor gratis of betaal je voor een plek waar jij jouw content kunt laten bloeien? Voor beide is natuurlijk wat te zeggen. Voor een gratis platform hoef je niet te betalen, maar is het echt gratis?

Daarnaast zijn er nog andere verschillen tussen de gratis en betaalde platforms. Zo ziet jouw blog bij het gratis Medium er altijd als volgt uit: https://medium.com/@mbloksma. Voor een zakelijke blog ziet een URL als www.afrit22.nl er toch professioneler uit. Ook heb je bij de betaalde platformen meer vrijheid om het uiterlijk aan te passen en om extra functionaliteiten toe te voegen.

Content of design?

Dit is echt een kwestie van smaak. Met platforms als WordPress en Tumblr kun jouw blog helemaal aanpassen. Je kunt templates downloaden om het uiterlijk aan te passen, maar je kunt ook zelf in de code duiken om jouw blog te pimpen.

Bij andere platforms, zoals het eerder genoemde Medium draait het om de content. Iedereen heeft dezelfde minimalistische stijl en daar komt jouw content goed in naar voren. Medium is overigens niet het enige platform dat gaat voor minimalisme. Hier vind je er nog vijftien.

Samen of alleen?

Werk jij in een team met meerdere bloggers of ben jij de enige die zijn verhaal deelt? Ook deze vraag is belangrijk in de zoektocht naar een blog platform. WordPress is in mijn ogen het enige platform dat telt als jij met meerdere bloggers samenwerkt. Elke blogger heeft zijn eigen account en kan content aanleveren. En met de juiste plugins kun jij zelf zorgen voor een workflow, zodat iedereen weet waar hij aan toe is en wanneer zijn artikel gepubliceerd wordt.

Zelf gebruik ik CoSchedule om een workflow voor verschillende bloggers inzichtelijk te maken. Erg handig, iedereen weet wat er wanneer van hem verwacht wordt.

Waar zitten jouw lezers?

Ook niet onbelangrijk lijkt me. Als je alleen voor jezelf schrijft en een soort van dagboek bijhoudt dan hoef je deze vraag niet te beantwoorden. Maar iedereen die zijn blog zakelijk in wilt zetten moet zich toch afvragen waar zijn lezers zich bevinden. Wil jij bijvoorbeeld de jonge doelgroep tussen 15 – 34 jaar bereiken? Dan zit je goed op Tumblr, wat naast een blogplatform ook tot social media gerekend wordt. Sommige doelgroepen vinden het ook fijn om content op hun mobile devices te lezen, terwijl andere doelgroep eerder een blog openen op hun grote scherm thuis. Zo heeft elke platform zijn eigen doelgroep en is het aan jou om de juiste match te maken.

Waar baseer jij je keuze op?

Heb je al gekozen of moet je nog kiezen? Ik ben heel benieuwd wat bij jou de doorslag geeft. Voor welk platform heb jij gekozen en waarom? Ik hoor het graag, want volgens mij help je daar heel veel mensen mee.

 

20 Comments on “Vind het juiste platform voor jouw content”

  1. Gina

   Takk for tips, jeg satte border bredden i hedagnien fra 1px til 0px og vips så var den borte.En mail er på vei hvis den ikke har blitt stoppen pga dette du blogget om her om dagen.

  2. http://allurls.space/dreamstime.com

   Innan du ropar hej, Staffan…Det stämmer att Centerpartiets svar har förbättrats. Men som visar hur man inte kan bli folkpartist, F!-are och knappt sosse heller, förutom problemen med pp.Testet är korrupt i grunden. Ovan stÃ¥ende fel gÃ¥r inte att laga med den metod de använder, och jag tycker faktiskt att det är enormt allvarligt. Snälla, bidra inte till att sopa de här problemen under mattan :-).

  3. versicherung auto testsieger

   Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

  4. kredite ratenkredit umschulden

   RYes he did help found Huff Po.@AnonymousThrough photosynthesis plants and animals can only absorb only so much CO2. Don't beleve me, well many people that kill themselves usually connect a hose to their tailpipe and put it in their window and shut the doors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge