9 redenen waarom ik blog

MartijnBloggen, Slider18 Comments

Waarom bloggen?

Bloggen is onderdeel van mijn leven. Wat ooit begonnen is als hobby, is tegenwoordig mijn werk. De hele dag door ben ik aan het bloggen, soms voor mezelf en vaak voor mijn opdrachtgevers. Hoewel het mijn werk is, zie ik het ook nog steeds als hobby. De lol die ik heb in het bloggen heb, is er nog steeds.

Maar waarom bloggen? Waarom steek ik daar zoveel tijd in en waarom is het ook voor mijn opdrachtgevers interessant om een blog te hebben? Mijn 9 redenen om te bloggen:

1. Ik ben vindbaar

Mensen weten mij te vinden. Niet alleen om de persoon die ik ben, maar ook door de onderwerpen waar ik over schrijf en verstand van heb. Mijn artikel over het maken van een kwalitatief goede Facebook Omslagfoto heb ik ruim een jaar geleden geschreven en wordt nog steeds goed gevonden. Blijkbaar hebben mensen behoefte aan die informatie. En ik ben blij dat ik gevonden word en mensen kan helpen met mijn artikel.

2. Voor expertstatus

Ik deel mijn kennis over een bepaalde onderwerpen, voornamelijk over social media en bloggen. Door tijd te investeren in het delen van deze kennis, kan dat wel eens leiden tot een expertstatus. (Niet dat ik mezelf deze status aan wil praten, maar zo wordt het online wel gezien.) Degenen die mijn artikel over het sturen van LinkedIn uitnodigingen lezen, kunnen mij gaan zien als LinkedIn expert en denken dan sneller aan mij als ze vragen hebben over dat onderwerp.

3. Om aan werk te komen

Eerlijk is eerlijk. Er moet brood op de bank komen. Mijn kennis is mijn portfolio. En door deze te verspreiden laat ik zien ik kan en wat ik weet. Zo kom ik aan nieuwe opdrachtgevers. Ik kan jou als potentiële opdrachtgever natuurlijk wel vertellen hoe je moet bloggen, maar als ik er zelf niets van bak… Waarom zou jij dan de moeite nemen?

4. Drempelverlagend om contact op te nemen

Je weet wat voor vlees je in de kuip hebt als je op mijn site bent. De drempel om in contact te komen is een stuk lager dan als je alleen een visitekaartje van me hebt. Neem dus gerust contact met me op als ik je ergens mee kan helpen. Ik bijt niet.

5. Om kennis te delen

Mijn kennis deel ik graag met je. Door dit te doen kom ik zelf weer op nieuwe ideeën. Het doet me goed als ik jou kan helpen. Als je merkt dat je met mijn kennis een eind komt, maar de vaardigheden mist om er echt een succes van te maken dan weet je mij te vinden. En daar word ik nog blijer van!

6. Ik word er een betere schrijver door

Stiekem kijk ik weleens naar artikelen van vroegah. Moet ik er nu om lachen of om huilen? Ik weet het niet, maar ik ben in ieder geval niet als schrijver geboren. Laten we het daar maar op houden. Dat groeit. En zelf ben ik nog lang niet tevreden, ik wil mezelf nog verder ontwikkelen als schrijver. En dat doe ik alleen maar door het te doen!

7. Mijn netwerk groeit als een dolle

Echt. Mijn netwerk groeit echt gigantisch. En niet alleen door de gastblogs die ik schrijf voor verschillende platformen, maar ook door contact op te nemen met mensen die zich hebben ingeschreven voor mijn e-mailnieuwsbrief. Ik geniet echt van de contacten die ik heb. En de kansen die daardoor ontstaan.

8. Om mijn (mogelijke) opdrachtgevers te helpen

Ik krijg vaak dezelfde vragen. Natuurlijk maak ik met alle liefde en plezier tijd vrij om ze voor iedereen te beantwoorden. Maar ik kan er ook even een blog over schrijven. Wie weet hoeveel mensen ik daar direct al mee help. Dit artikel is daar een mooi voorbeeld van.

Ik zou niet meer zonder kunnen

Klinkt misschien wel heel dramatisch, maar volgens mij lieg ik niet als ik zeg dat ik niet meer zonder zou kunnen. Vaak begin ik er de dag mee en sluit ik er de dag mee af. Bloggen om kennis te delen, maar ook zeker als uitlaatklep. De inspiratie die ik door de dag heen heb opgedaan moet er toch op de een of andere uit. Reden 9 dus eigenlijk: mijn uitlaatklep.

Waarom ben jij nog niet aan het bloggen?

Redenen genoeg voor mij om te bloggen. Waarom blog jij? Of waarom blog jij niet? Heb ik je enthousiast kunnen maken om te gaan bloggen? Of heb je nog wat duwtjes nodig, voordat het zover is? Ik lees graag jouw reactie hieronder. 

18 Comments on “9 redenen waarom ik blog”

 1. Peter

  Mijn reden om te bloggen is omdat ik het leuk vindt, maar ook heel eerlijk omdat ik er ook geld aan verdien. Het is voor mij een leuke manier om onafhankelijk van plaats een inkomen op te bouwen…
  Peter laatste post: nieuwsbriefMy Profile

 2. Ellen

  De redenen waarom ik niet blog zijn:
  – over alles wordt al geschreven (lijkt mij tenminste)
  – ik nergens echt specifieke kennis van heb
  – ik dus ook niet zou weten waarover ik zou moeten schrijven
  – de overtuiging dat niemand zit te wachten op mijn schrijfsels
  – voor niets gaat de zon op, dus als ik al die moeite zou doen, zou ik het ook wel leuk vinden om er iets mee te verdienen, maar dat zie ik dan dus niet zo gauw gebeuren.

  Wellicht een nogal negatieve insteek. Maar ik vind schrijven al van kinds af aan leuk om te doen, ik heb veel interesses, maar zoals gezegd, ik ben nergens echt expert in. Hmm, oja heb ook een beetje last van faalangst.

  1. Martijn

   Herkenbare punten om niet te bloggen!

   – over alles wordt al geschreven (lijkt mij tenminste) > klopt, maar wat is jouw mening? En wat heb jij toe te voegen? Misschien leest jouw doelgroep “al die andere blogs” helemaal niet
   – ik nergens echt specifieke kennis van heb > Ik ook niet 😉 Maar door me erin te verdiepen en er over te bloggen krijg ik dat wel
   – ik dus ook niet zou weten waarover ik zou moeten schrijven > Heb je mijn artikelen over inspiratie al gelezen?
   – de overtuiging dat niemand zit te wachten op mijn schrijfsels > Vanwaar de overtuiging?
   – voor niets gaat de zon op, dus als ik al die moeite zou doen, zou ik het ook wel leuk vinden om er iets mee te verdienen, maar dat zie ik dan dus niet zo gauw gebeuren. > Voor de quick win moet je het inderdaad niet doen. Het is echt een investering, probeer het een half jaar en je wilt niet anders meer.

   Ik kan mezelf heel erg herkennen in jouw reactie Ellen. Een aantal jaar geleden dacht ik er net zo over.

 3. Jacky

  Joehoe!

  Kan iemand mij tips geven voordat ik ga beginnen met mijn blog?

  Wat vinden lezers belangrijk volgens jullie ?

  Alvast bedankt !

  1. Martijn

   Goeie vraag. Wie zijn volgens jou jouw lezers? Als je dat weet kun ze vervolgens beter zelf vragen wat ze leuk vinden om te lezen. Waar wil je over gaan bloggen?

  2. Happy

   I am so thrilled that you highlighted this upcoming show– I had seen and read about it and as an art history &qo&u;buffoqtut; (with an M.A.) I can't wait to see it!! What a lovely and inspiring space– have to say, the bookshelves are among my favorites. Thanks for once again posting something that speaks to my passion!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge