Waarom ik echt kan genieten van een lekkere kop koffie

MartijnBloggen3 Comments

Espresso @ Casa Motta Camastra (Sicilië, Italië)

Ik ben een liefhebber. Ik kan me geen leven voorstellen zonder mijn dagelijks bak koffie.

Mijn troost.

Mijn brandstof.

Het zwarte goud.

Elke ochtend begin ik de dag met een vers bakje koffie. Gemalen van verse bonen en gezet met liefde. Dat proef ik als ik mijn lippen aan de rand van de mok zet. Van een goede kop koffie kan ik echt genieten.

Een warm gevoel

Van een lekkere bak koffie krijg ik een warm gevoel van binnen. Niet alleen omdat de koffie warm is, maar koffie heeft iets gezelligs. Ook al heb ik de koffie voor mezelf gezet, het is altijd heel persoonlijk.

Vers gezet

Een hele tijd hebben we hier thuis een Senseo gehad. Op een gegeven moment kon ik het niet meer drinken. Het begon me tegen te staan, die instant koffie. Daarom zijn we overgestapt op een apparaat dat weet hoe je van een koffieboon koffie kunt maken. Heerlijk, echte verse koffie. Elke ochtend vers gemalen en gezet.

Niet te slap

Voor mij geen slappe bak. Daar maak je me absoluut niet blij mee. Bij een slappe bak haak ik na de eerste slok al af en zie ik geen noodzaak om verder te drinken.

Af en toe lekker sterk

Af en toe? Voor mij eigenlijk het liefst altijd een lekkere sterke bak. Je weet wel, een kop koffie die je met mes en vork moet drinken. Een kop koffie mag van mij best wel spannend zijn. Het liefst tot aan de laatste slok.

In een mooie mok

Het oog wil ook wat. Die blondkopjes die we thuis hebben drinken wel erg lekker, maar ze zien er niet uit natuurlijk. Als je dan toch heel veel energie hebt gestoken in een lekker bakkie pleur, schenk dan ook wat aandacht aan de mok waar het in gaat. Kleine moeite toch?

Waarom ik over koffie schrijf? Ik drink het graag en ik deel graag met jullie. En stiekem, heel stiekem lees en schrijf ik ook graag artikelen die persoonlijk, vers, spannend en mooi verpakt zijn. Net als een lekkere bak koffie.

Foto door: Marco Derksen 

3 Comments on “Waarom ik echt kan genieten van een lekkere kop koffie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge