Wat ik nodig heb om te kunnen bloggen: hardware (update)

MartijnBloggen, Featured6 Comments

sleep is the enemy

Om te kunnen bloggen heb je niet heel veel nodig. Afhankelijk van je wensen kun je al heel snel aan de gang. Ook bij mij is het allemaal niet zo spannend, maar een aantal zaken zijn wel essentieel voor mij. Volgende week behandel ik de software, maar deze week eerst de hardware.

Laptop

Ik ben geen Apple fanboy, dus voor mij een Windowsapparaat. Ik hou van spullen die werken en ben er achter gekomen dat Apple apparatuur precies dat doet. En omdat ik veel van locatie wissel heb ik gekozen voor een Ultrabook. Een Acer in mijn geval. Voor mij een goede balans tussen prijs en kwaliteit.

Mocht ik een ongelimiteerd budget hebben dan was ik gegaan voor de Samsung ATIV Book 9 Ultrabook.

[Update] Inmiddels wel een Apple fanboy, een fan van apparatuur dat werkt. En laat Apple nou precies dat doen.

Een aantal maanden geleden heb ik mijn Acer Ultrabook omgeruild voor een MacBook Pro Retina met een 13″ scherm.

Draadloze muis

Het is prima werken met de touchpad van mijn laptop, maar een muis is af eigenlijk veel fijner. Daarom heb ik gekozen voor een draadloze muis met een micro-ontvanger. Deze kan ik altijd in een USB poort laten zitten en steekt bijna niet uit.

[Update] Ook mijn muis en toetsenbord zijn tegenwoordig van Apple. Naadloos verbinden mijn Magic Mouse en Draadloos Toetsenbord

Tablet

Thuis werk ik op 2 schermen en als ik op locatie werk mis ik die optie soms. Daarom neem ik tegenwoordig mijn tablet mee als tweede scherm. Werkt fantastisch!

Zelf heb ik de Samsung Galaxy Tab 10.1, maar tegenwoordig zou ik gaan voor een kleiner exemplaar, zoals de Nexus 7.

[Update] Ik ben inderdaad voor een kleiner exemplaar gegaan en heb een iPad Mini met Retina scherm gekocht.

Telefoon

Mijn telefoon is essentieel in mijn blogproces. Waar ik ook loop, ik krijg overal inspiratie voor nieuwe blogs. Deze ideeën zet ik snel in Evernote op mijn smartphone.

Zoals je merkt heb ik een zwak voor Samsung. Ook mijn telefoon is een Samsung. De Galaxy S3 wel te verstaan.

[Update] Ik loop nu al een aantal maanden rond met een “leen” iPhone 4. Als de iPhone 6 uitkomt zal die waarschijnlijk ook toegevoegd worden aan mijn Apple collectie.

Laptoptas

Omdat ik zoveel onderweg ben heb ik gekozen voor een goeie tas. Een tas die tegen een stootje kan, met voldoende ruimte en die er ook nog eens fatsoenlijk uit ziet. Daarom heb ik gekozen voor de Mamba Catch L.

Zoals je ziet heb ik niet heel veel hardware nodig om te kunnen bloggen. Als ik constant op 1 plek blijf heb ik zelfs genoeg aan mijn laptop en muis. Volgende week deel ik met jou de software die ik gebruik om te bloggen. 

6 Comments on “Wat ik nodig heb om te kunnen bloggen: hardware (update)”

  1. Martijn

   Welke bedoel je? De Acer die ik heb of de Samsung die ik zou willen?

   Als het puur gaat om het schrijven van teksten dan is elke laptop overkill. Maar bloggen is meer dan dat, af en toe zal ik ook een afbeelding moeten bewerken of een filmpje moeten opnemen of bewerken. Dan is een beetje krachtige laptop wel erg prettig.

   De reden dat ik voor ultrabook heb gekozen is omdat ik veel op verschillende plekken werk. Dan is het fijn om een compacte laptop te hebben die niet te veel weegt. En dan kom je al snel in dit segment terecht.
   Martijn laatste post: 6 maanden Afrit 22: en nu?My Profile

   1. Marcel

    Doelde inderdaad op de Acer. Voor iets meer dan de helft van dat geld heb je ook een ultrabook die met gemak kunnen werken met foto’s en video.

    1. Martijn

     Tegenwoordig wel ja, maar toen ik in februari op zoek ging kreeg ik met deze laptop het meeste waar voor mij geld.
     Maar ik ben het met je eens Marcel, met minder kun je ook prima bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge