Wat ik nodig heb om te kunnen bloggen: software

MartijnBloggen, Featured1 Comment

.

Het grootste deel van mijn dag ben ik aan het bloggen. Dan ben ik teksten aan het schrijven voor opdrachtgevers of voor mezelf. Vorige week heb ik al laten zien dat ik daar op het gebied van hardware niet heel veel voor nodig heb. Het zelfde geldt eigenlijk voor de software die ik gebruik. Je hebt niet heel veel nodig om te kunnen bloggen.

Dit is de software die ik bijna op dagelijkse basis gebruik.

WriteMonkey

Dagelijks maak ik mijn hoofd leeg in WriteMonkey, een tekstverwerker zonder afleiding. Geen opmaak, geen zichtbare menu’s, niets wat mij af kan leiden van mijn doel: Mijn gedachten omzetten in artikelideeën. WriteMonkey is een Windows applicatie en Ommwriter heeft een alternatief voor de Mac.

Chrome

Ik maak veel gebruik van webapplicaties en daarom werk ik eigenlijk heel de dag vanuit mijn favoriete browser: Chrome. Chrome werkt voor mij handig door de vele extensies die er zijn en de rust die de browser uitstraalt.

WordPress

Natuurlijk. Deze website en veel van de blogs van mijn opdrachtgevers draaien op WordPress. De dashboard van Afrit 22 staat eigenlijk de hele dag open en afhankelijk van de opdracht waar ik mee bezig ben die van mijn opdrachtgevers ook. WordPress is voor mij het ideale platform voor een blog.

The GIMP

Ik vind Photoshop te duur. Tenminste voor mijn gebruik is Photoshop te duur. Voor die paar keer per week dat ik afbeeldingen moet bewerken gebruik ik The GIMP, liefkozend Photoshop voor nop genoemd. Maar dit open-source programma is ook klaar voor het echte werk, dus met The GIMP kan ik zeker nog even vooruit.

PicResize

Af en toe moet ik even snel een afbeelding verkleinen. Dat doe ik dan met PicResize. Met deze webapplicatie kan ik razendsnel kleine aanpassingen doen op afbeeldingen. Ook handig als je meerdere afbeeldingen tegelijk wilt verkleinen.

Je ziet het. Je hebt niet heel veel nodig om kunnen bloggen. Tenminste qua hardware en software dan. Natuurlijk komen er ook een aantal skills kijken bij het bloggen. Maar daar later meer over. Welke software gebruik jij veel als je gaat bloggen?

One Comment on ““Wat ik nodig heb om te kunnen bloggen: software”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge