OndernemersRijk en Content Collective

MartijnAfrit 22 Nieuws, Featured4 Comments

Crowd

Samen sta je sterker dan alleen. Het lijkt wel een advies van mijn grootmoeder, maar dit keer komt het toch echt van mij. Hoe graag je het ook alleen voor elkaar wilt boksen. Samen gaat het toch net wat mooier, sneller, beter, enz.

Ik vind het prettig alleen. Mijn beste werk lever ik af als je mij met rust laat. Laat mij maar lekker thuis in mijn werkkamer aanmodderen, dat vind ik heerlijk. Lekker mijn eigen muziek op en als ik daar echt zin in heb loop ik heel de dag in mijn joggingbroek rond.

15:42 uur: ik kijk naar beneden en zie dat ik inderdaad nog steeds in mijn joggingbroek rondloop.

Maar toch red ik het niet alleen

Ik kan het wel willen, maar ik weet dat het niet verstandig heb. Af en toe heb ik een klankbord nodig. Andere ondernemers die mij verder kunnen helpen met de geniale plannen die ik heb. Maar ook ondernemers die mij kunnen behoeden voor fouten. Omdat mijn plannen helemaal niet zo geniaal blijken te zijn…

Om deze reden heb ik me aangesloten bij een aantal collectieven. Niet omdat ik me alleen voel, maar omdat ik nu niet meer alleen hoef te zijn.

OndernemersRijk

Het eerste collectief waar ik me een aantal maanden geleden bij aan heb gesloten is OndernemersRijk in Den Bosch. Een groep enthousiaste ondernemers die samen kunnen werken in de binnenstad van mijn prachtige woonplaats en elkaar weten te vinden op onder andere een afgesloten Facebook groep. Met borrels en andere activiteiten blijven ondernemers met elkaar verbonden, leren ze elkaar beter kennen en doen ze zaken met elkaar.


En omdat het zo’n succes is in Den Bosch gaat OndernemersRijk uitbreiden naar andere steden.

Het persoonlijke verhaal van Jaap Klink, één van de oprichters.

Content Collective

cc-utreg

Vandaag is Content Collective live gegaan. Dit is een netwerkorganisatie met 110 bloggers, een team van 20 eindredacteuren en 20 CSI’ers (Content, Strategy & Innovation) en vier titels (42Bis.nlUrbanchicks.nlCattish.nl en RedSeats.nl). 

Al sinds de start van Afrit 22 blog ik bij 42Bis.nl. En ik blog daar niet alleen. Ik leer daar dagelijks over content en online marketing en heb mijn netwerk uit kunnen breiden met experts op allerlei gebieden. Samenwerken doen we online op Podio.

Voor ons geen stenen gebouwen, geen overhead en geen hiërarchie. Wél volledige aandacht voor onze eigen professionals, voor onze klanten én voor onze lezers!

En sinds vandaag ben ik dus niet alleen blogger voor 42Bis.nl. Nee, ik ben trots onderdeel van Content Collective. Volgens oprichtster Xaviera Ringeling:

“Eigenlijk doen we drie dingen in een hele specifieke volgorde. Ten eerste bekijken we elk van onze mensen als volledig mens met alle potentie die zij hebben en niet als productiefactor. Vervolgens bieden we opdrachtgevers de mogelijkheid om die zeer bevlogen mensen in te zetten voor vraagstukken waar ze zelf niet uitkomen. En als laatste bieden we adverteerders een netwerk waarmee ze hun doelgroep kunnen bereiken. Doordat we mensen als geheel bekijken, doen we de rest beter.”

Meer lezen over Content Collective? Hier vind je het persbericht.

Wil je de kracht van Content Collective ervaren? Lever dan jouw beste idee in voor een online magazine en wie weet ga ik in het nieuwe jaar met een heleboel andere enthousiastelingen voor jou aan de gang!

4 Comments on “OndernemersRijk en Content Collective”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge