Al die mobieltjes… Moet dat nou echt?

MartijnMarketing3 Comments

Class of 2012

Af en toe word ik knettergestoord van al die mobieltjes. Altijd en overal moeten die dingen tevoorschijn gehaald worden om even snel een foto te maken. Dat onze hersenen herinneringen aan kunnen maken is allang niet genoeg meer. Het moet ook digitaal vastgelegd worden, zodat we het kunnen delen. Maar soms komen er hele mooie dingen uit voort.

Vorige week werden we verrast. We hadden met wat vrienden afgesproken om even te gaan borrelen. Nog even napraten over de bruiloft. En toen kwam de verrassing. De perfecte samenvatting van onze bruiloft in ruim 11 minuten. Gefilmd door onze vrienden en familie en bewerkt door onze ceremoniemeester.

Al weken gepland

Ruim voor de grote dag is er een stiekeme mail uitgegaan van onze ceremoniemeesters naar al onze gasten. Daarin werd gevraagd om zoveel mogelijk van de dag te filmen. En niet alleen van de dag zelf, maar ook van de voorbereidingen. Zo kon er een gave aftermovie gemaakt worden. En dat is zeker gelukt. Wat zijn wij blij met deze video! Een perfecte samenvatting van een perfecte dag!

 

 

 

Maar stel nu dat

Je je medewerkers er toe kunt zetten om hun dagelijkse bezigheden te filmen. Of stel dat je de leerlingen op jouw school vraagt om af en toe eens een leuk filmpje op te sturen naar “de redactie”. Het is zo makkelijk om het te verbieden, maar hoe zou je het om kunnen zetten naar iets positiefs? Ik heb me overigens geen moment gestoord aan alle mobieltjes tijdens onze dag, ik had het veel te druk met genieten. Maar het heeft me wel aan het denken gezet.

En ik ga nog even door met nadenken. In mijn hoofd vormt zich een gaaf concept voor een opdrachtgever wat ik graag eens met ze wil bespreken.

Afrit 22

Is de subtiele reclame voor Afrit 22 je trouwens opgevallen in het filmpje? 

3 Comments on “Al die mobieltjes… Moet dat nou echt?”

  1. Martijn

   Helemaal eens Christian. Het moet wel iets toevoegen. Maar dat is met alles in het leven toch? 😉

   Nee, ik zat bijvoorbeeld te denken aan een filmpje om een kwartaal af te sluiten op school. Een leuk filmpje voor de leerlingen om aan hun vrienden te laten zien. Of om inderdaad een bedrijfsfilmp te maken. Dat kan bijvoorbeeld voor een bepaalde vacature zijn, maar ook tijdens een bedrijfsuitje.

   De mogelijkheden zijn wat dat betreft oneindig, maar dat maakt ons vak ook zo mooi!
   Martijn laatste post: Wat deze danser heeft geleerd over bloggenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge