Marketing van een glazenwasser

MartijnMarketing1 Comment

Uitgelicht Afrit 22-2

Trrrrrrrrring! Zaterdagochtend, de deurbel gaat. Door het keukenraam had ik zijn ladder al gezien.

“En? Is het weer nodig?”

Structureel maakt de glazenwasser dezelfde “fout”. Hij komt namelijk elke acht weken bij onze buren langs om alle ramen schoon te maken. En voor de derde keer belt hij “per ongeluk” bij ons aan.

“En? Is het weer nodig?”

“Nee, dank je en volgens mij zit je weer fout. Je moet hier naast zijn.”

“Serieus? Doe ik het weer? Sorry, zal niet meer gebeuren. Fijn weekend!”

Ik doe de voordeur dicht en hij belt aan bij de buren. Mijn vrouw had het gesprek gevolgd en keek naar onze ramen. “Als hij toch bezig is kan hij onze ramen toch ook wel een keer meenemen?”

Zo gezegd, zo gedaan. Twintig minuten later hadden wij schone ramen en was de glazenwasser €15 en een nieuwe klant rijker.

Wat kunnen we leren van deze glazenwasser? 3 dingen

  1. Zichtbaar blijven – Door “per ongeluk” aan te bellen bij de buren van zijn klanten blijft hij zichtbaar bij potentieel nieuwe klanten. Hij is zo’n vijftien minuten bezig met een huis, dus de kans dat ik hem aan het werk zie is klein. Als hij bij mij aan de deur staat is hij voor mij wel zichtbaar.
  2. Timing is essentieel – Zaterdag, de eerste dag van het weekend. Vaak een dag voor klusjes zoals het schoonmaken van de ramen. Hoe verleidelijk is het dan dat er een glazenwasser aanbelt op het moment dat je op de bank zit met een ontbijt en je mentaal voorbereidt op een klus waar je helemaal geen zin in hebt?
  3. Ontzorg de klant – De glazenwasser komt niet langs op het moment dat jij hem nodig hebt. Hij komt elke acht weken langs. Van mij hoeven de ramen niet elke twee maanden schoon gemaakt te worden. Elke zestien weken vind ik ook voldoende. En dat is geen probleem. Hij belt om de acht weken aan en we geven zelf aan of we er gebruik van maken. Misschien is het na die acht weken toch wel weer hard nodig…

Misschien ook eens proberen. Bij de buren van mijn klanten aanbellen. Ik ben er ingetuind. Maar dat zegt waarschijnlijk meer over mij dan over de marketingtruc.

Hoe dan ook. Ik kan weer naar buiten kijken. 

One Comment on ““Marketing van een glazenwasser”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge