Papa Roach laat zien hoe het moet

MartijnMarketing3 Comments

papa-roach-addicted-to-radio

Gisteren voelde ik me even jong en oud tegelijk. Jong, omdat ik naar het concert was van Papa Roach. De eerste hit, Last Resort, stamt nog uit de tijd dat ik bij de eindbazen van de Havo hoorde en in het examenjaar zat. Ik voelde me oud door al het publiek dat op het voorprogramma, Escape the Fate afkwam.

Voornamelijk blij met zichzelf

Er was veel publiek op het voorprogramma afgekomen, Escape the Fate. De teleurstelling was dan ook groot toen de band om onduidelijke redenen niet kon komen en werd vervangen door Glamour of the Kill . Beide bands kende ik niet, maar na gisteren heb ik ook niet echt de ambitie om nader kennis te maken. Wat ik van Glamour of the Kill vond? Ik vond de muziek geweldig, maar de zang paste niet in het plaatje. De zanger was een slanke kleurplaat met een half kaalgeschoren hoofd met een stem die het beste zou passen in een boyband. En hij leek voornamelijk blij met zichzelf. En zijn tong.

Glamour of the Kill

Papa Roach deed het wel even voor

Ik hoop dat de mannen van Glamour of the Kill hun notitieboekjes paraat hadden toen de veteranen van Papa Roach het podium betraden. De toon was gelijk gezet. De zanger Jacoby Shaddix was allang niet meer de slanke den van vroeger. De tand des tijds heeft flink toegeslagen. Maar dat was alleen uiterlijk verschijn. Op het podium veranderde Shaddix in een goed geïsoleerde topsporter met een dijk van een stem. Het dak ging er af! De 2 turf hoge fans van Escape the Fate kregen te zien waar ze eigenlijk hun kaartje voor gekocht hadden.

Natuurlijk werden bekende hits als Last Resort en Scars gespeeld. Maar bij Forever ging het publiek los en landde de eerste bh op het podium. Shaddix rook er even aan en gooide hem netjes terug. Wat een rockster.

Papa Roach

 Optreden is net schrijven

Overigens is er niets mis mee dat Glamour of the Kill leert van Papa Roach. Zo werkt het toch? Om beter te leren schrijven zal ik ook af moeten kijken bij schrijvers die een stuk verder zijn. Om beter te leren schrijven moet ik veel lezen. Om een beter optreden te kunnen geven zal Glamour of the Kill beter moeten kijken naar bands als Papa Roach. En een andere zanger zoeken.

Papa Roach heeft een goede show afgeleverd. Als Nederlander moet ik toch wat te klagen hebben. Van mij had Papa Roach wel wat langer mogen spelen. De show begon veel te laat en volgens mij heeft Papa Roach effectief maar een klein uurtje gespeeld. Maar goed. Kniesoor die daar wakker van ligt. Fijn dat ik me op mijn 29ste weer een avondje jong heb kunnen voelen.

Zal ik voor jou bloggen?

3 Comments on “Papa Roach laat zien hoe het moet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge