Een rondreis door het land van content marketing

MartijnMarketing4 Comments

Esoteric ~ Socotra Island, Yemen

“Vandaag wil ik relaxen aan het strand. We zijn al 3 dagen actief geweest.” Dit zei mijn vrouw toen we eindelijk in een stadje kwamen met een strand. Dit jaar hebben we een rondreis gemaakt door Costa Rica. Niet alleen om bij te komen van een druk jaar, maar ook om dit gave land te leren kennen.

Costa Rica is geen heel groot land, maar door de ligging heeft het land verschillende klimaten. Dat maakt een rondreis door Costa Rica heel gevarieerd. Elke dag zie je wel weer iets anders en af en toe waan je je ook echt in een heel ander land.

Elke dag is anders

Echt, als je zelfs wel eens op rondreis bent geweest dan herken je het misschien wel. Elke dag is anders. Zeker als je van te voren een beetje plant, dan zorg je ervoor dat er voldoende variatie in de reis zit. Je zou kunnen zeggen dat elke dag een thema heeft.

De thema’s van onze vakantie

Onze vakantie had een aantal duidelijke thema’s. Zo kregen sommige dagen het thema “Actief” mee. Andere dagen hebben we bestempeld met “Relax”, weer andere dagen vielen onder het thema “Natuur” en als laatste hadden we nog de thema’s “Cultuur” en “Sportief”. Met deze 5 thema’s konden we onze hele vakantie plannen.

Een planning aan de hand van de thema’s

Dag 1 kwamen we aan in Costa Rica dus hebben we even rustig aan gedaan (Relax). Dag 2 hadden we ‘s ochtends een boottocht gepland staan door het regenwoud en ‘s avonds gingen we zeeschildpadden bekijken op het strand (Natuur). Een dag later zouden we gaan raften (Actief) om vervolgens naar de thermale baden te gaan (Relax). Uitgerust van die baden hadden we de volgende dag weer voldoende energie voor een flinke wandeltocht naar een vulkaan (Sportief) en een rondleiding over een koffieplantage (Cultuur).

Misschien niet helemaal zoals onze vakantie eruit zag, maar je hebt een idee van de variatie.

Zo kun je ook met je content omgaan

Bedenk je van tevoren wat je met de content wilt bereiken. Als ik even uitga van mijn blog, dan dient elk artikel zijn eigen doel. Zo heb ik artikelen die gericht zijn op het vergroten van mijn Facebookfans, artikelen om meer volgers te krijgen op het bedrijfsprofiel op LinkedIn, maar ook om mijn dienstverlening onder de aandacht te brengen.

Als je elke content zijn eigen thema meegeeft wordt ook de reis voor jouw bezoekers een stuk gevarieerder. 

4 Comments on “Een rondreis door het land van content marketing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge