Ondernemen volgens Wendy Edens

MartijnOndernemen6 Comments

Wendy Edens

Ik vind ondernemer zijn geweldig. Natuurlijk is het niet elke dag rozengeur en maneschijn, maar juist dat maakt het spannend. Omdat ik veel met andere ondernemers samenwerk ben ik benieuwd hoe zij dat zien. Daarom laat ik dit jaar andere ondernemers aan het woord. Want wat is ondernemen volgens Wendy Edens?

Wendy is mijn P.A. Klinkt goed he? Ik heb een Personal Assistent! Wendy helpt mij met mijn planning en neemt een deel van de projectmanagement uit handen. Er zijn nog een heleboel dingen die ik los zou moeten laten, maar dat is een proces waar we nu samen inzitten. Dat vind ik namelijk erg moeilijk, om dingen uit handen te geven. Gelukkig helpt Wendy mij daarbij. Naast mijn P.A. is Wendy ook ondernemer en ik ben heel benieuwd hoe zij tegen het ondernemen aankijkt.

Wie is Wendy Edens

Mijn naam is Wendy Edens en ik ben dé P.A. voor ambitieuze professionals. Als jouw P.A. zorg ik er voor dat jij je (weer) bezig kunt houden met ondernemen, je ambities en de ideeën om te groeien. Ik hou je op koers, regel en ont-zorg! Ik creëer overzicht in jouw werkzaamheden en zet ideeën om in concrete acties.

Wanneer is iemand een ondernemer?

Iemand is ondernemer als hij/zij de durf heeft om ideeën om te zetten in concrete stappen. Een ondernemer is eigen-wijs en weet de juiste mensen om zich heen te verzamelen die het beste in hem/haar naar boven halen. Je bent ondernemend als je geen genoegen neemt met ‘wat er is’…maar altijd kijkt naar nieuwe mogelijkheden.

Als ondernemer weet je ook heel goed waar je zelf niet zo goed in bent…en dat durf je dan aan andere te vragen! En, tot slot, doorzetten is geweldig, maar ook weten wanneer je je koers aan moet passen… dat is voor mij ondernemen.

Hoe onderscheid jij je als ondernemer?

Door mijn talenten en vaardigheden voor 200% in te zetten voor al mijn opdrachtgevers en projecten. Als ik me aan iets of iemand verbind dan wil ik het goed, beter, best doen. Opgeleid in de hospitality staat dienstbaarheid voorop. Altijd dat extra stapje doen!

Mijn grootste toegevoegde waarde is dat ik het vermogen heb om de ‘zaken’ altijd op een andere manier te bekijken. Niet ingewikkeld doen, er is altijd een oplossing. Werkt het een niet, dan werkt het andere vast wel. Maar je moet wel in beweging blijven! Daar zorg ik dan weer voor

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Als P.A. hou ik van overzicht. Daarom begin ik de dag met het bekijken van de planning van mijn werkzaamheden voor klanten en mijn eigen planning. Als ik afspraken heb zorg ik dat ik mijn tas ingepakt heb met de spullen| documenten die ik nodig heb. Ik start dan met de zaken die ik gepland heb. Voor klanten is dat o.a. project planningen maken en opvolgen, (web-)teksten nakijken, evenementen organiseren, ideeën uitwerken naar concrete stappen, relatiebeheer Aan het einde van de ochtend check en beantwoord ik zoveel mogelijk van mijn mail. Ik hou van een zo goed als lege mailbox!

Er zit altijd een boodschappenmomentje in mijn dag, en het moment dat ik de kinderen ophaal. Met twee kleine kinderen is het combineren van ondernemerschap en moederschap een flinke uitdaging :-)
In de avond uren werk ik dan mijn agenda bij en stort ik me op leesvoer, van interessante artikelen zakelijk als voor mij persoonlijk.

Wat is jouw grootste uitdaging tot nu toe als ondernemer?

Mijn veelzijdigheid is mijn grootste goed, want als P.A. krijg je met een heleboel verschillende werkzaamheden te maken. Voor mijn opdrachtgevers heel handig! Voor mij, mijn grootste valkuil. Focus op waar ik écht goed in ben en dat inzetten voor mijn klanten is mijn grootste uitdaging.

Met acquisitie heb ik een moeizame relatie. Daar moet ik mijn draai echt nog in vinden. Hoe en wat werkt het beste voor mij? Netwerken, mond-tot-mond reclame, mailen, koud bellen….het is blijven proberen.

En wat is jouw grootste succes tot nu toe?

Enorm trots ben ik op de ondernemers waar ik mee werk! Klinkt super sexy:””Ik heb een P.A.””…maar het is ook heel spannend dat je zaken uit handen geeft. Mijn grootste succes is dan ook dat ik het vertrouwen van hen heb gekregen. Daarnaast ben ik erg trots op dat ik na twee jaar weer met heel veel vertrouwen mijn derde ondernemersjaar in ga!

Beetje makkelijk natuurlijk maar dat voelt echt super goed. Focus is helder, website staat, nieuwe relaties en klanten in het vat. Daar ben ik écht wel super trots op! Én niet opgeven…hoe dat precies zit kun je in mijn persoonlijke film bekijken die ik het afgelopen jaar heb gemaakt:

Welke apps kun je niet zonder, welke website(s) moeten we zeker bekijken en wie moeten we (waar) volgen voor een dosis inspiratie?

App’s: Ik kom niet veel verder dan mijn zakelijke apps :-)

Websites: Heel vrolijk en wijzer word ik altijd van de jongens van 365Succesvol > schrijf je in voor hun nieuwsbrief! Zij posten ook altijd fijne quotes op Facebook.

Heel ouderwets…ik hou enorm van boeken!
Boeken:

Mijn persoonlijk heldin: Patty Golsteijn, minimalist en ondernemer. Zij is de koningin van de ‘focus. Zij is te volgen via alle social media kanalen!

Ook behoefte aan een simpeler leven? Neem dan zeker een kijkje bij The Simple Life Company!

6 Comments on “Ondernemen volgens Wendy Edens”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge