100% compleet LinkedIn profiel: De profielfoto

MartijnSocial MediaLeave a Comment

KATIE BLAKE.

Hoe zit het met jouw LinkedIn profiel? Is deze 100% compleet? Of je nu aan het solliciteren bent of je bent net gestart met jouw eigen onderneming. Een compleet profiel op LinkedIn is erg belangrijk! Daarom wil ik je laten zien welke stappen je moet nemen om jouw LinkedIn profiel compleet te maken en waarom. Wat win je er mee?

Je wordt beter gevonden en kunt beter vinden

Een 100% compleet LinkedIn profiel helpt je om beter gevonden te worden. Deze profielen krijgen namelijk voorrang op incomplete profielen. Daar staat tegenover dat jij ook betere zoekresultaten krijgt op het moment dat jij gaat zoeken. Alleen daarom al moet je zorgen voor een 100% compleet profiel. Jij wilt toch gevonden worden door jouw nieuwe werkgever?

De profielfoto

Je kiest het liefst voor een professionele foto. Een foto die past bij jou. Zowel zakelijk als privé. Een lach op de foto doet het natuurlijk altijd goed. Laat de pasfoto die je gemaakt hebt voor je paspoort daarom maar lekker in de la liggen. Daar wordt niemand vrolijk van.

Zelf vind ik het altijd prettig als degene in de profiel foto mij aankijkt. Het geeft een open en betrouwbare uitstraling. Ook kun je iemand “in de ogen kijken”. De kans is ook groter dat iemand jou herkent van jouw foto als je recht in de camera kijkt.

LinkedIn profiel: profielfoto

 

Volgende keer: Een professionele headline

Op dit moment heb ik deze: “I’m not weird, I’m limited edition”. Hij werkt wel, mensen zijn nieuwsgierig en klikken door. Maar het kan beter! En dat laat ik je de volgende keer zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge