De grote social media voorjaarsschoonmaak

MartijnSocial Media6 Comments

Amazing Graffiti by Banksy close to the Roundhouse - Camden Town, London

Eindelijk lijkt het er op dat de lente begonnen is. Vanmorgen zat ik lekker in de auto richting een klant met mijn zonnebril op. Het leven ziet er een stuk vrolijker uit als het zonnetje schijnt.

Voor sommige mensen is het aanbreken van het voorjaar ook een teken om de bezem te hand te nemen en het hele huis op z’n kop te zetten. Na een weekend van poetsen en schoonmaken kun je vervolgens een heel jaar lang op de bank zitten en toekijken hoe alles langzaam weer onder het stof komt te zitten.

Ik zal eerlijk toegeven. Die drang heb ik niet. In het voorjaar komt de bezem net zo vaak te voorschijn als in de winter, de zomer en de herfst.

Waar het wel een mooi moment voor is is een grote social media voorjaarsschoonmaak. Bij mij is er nog niet heel veel schoon te maken, het staat namelijk net. Maar misschien iets voor jou?

Oppoetsen van de zakelijke social media accounts

Social media voorjaarsschoonmaakHet is makkelijk om het aantal profielen online uit het oog te verliezen. Het is nu een mooi moment om overzicht aan te brengen in alle accounts.

Als je eenmaal overzicht hebt is het misschien wel aardig om Facebook te voorzien van een nieuwe coverfoto bijvoorbeeld. Het zelfde kun je natuurlijk ook doen met het uiterlijk van de andere kanalen, zoals Twitter en LinkedIn.

Kost je veel tijd om alle kanalen afzonderlijk van elkaar bij te houden? Dan is een social media dashboard als Hootsuite misschien wel interessant. Alle kanalen bedien je gemakkelijk vanuit één dashboard.

Afstoffen of weggooien van niet-actieve social media accounts

Social media voorjaarsschoonmaakWaarom heb je al die social media accounts eigenlijk? Heb je ze wel nodig? Neem Twitter bijvoorbeeld. Ik weet waarom ik Twitter gebruik. Weet jij het ook? Ga al je kanalen eens langs en beslis of je ze echt gebruikt en nodig hebt.

Ben je Hyves bijvoorbeeld ontgroeid (of is Hyves jou ontgroeid)? Dan is het misschien toch wel tijd om afscheid te nemen.

De bron stofzuigen

Social media voorjaarsschoonmaakAl jaren verzamel ik alle interessante websites in Google Reader. Hier haalde ik mijn inspiratie vandaan en was de basis voor veel van mijn content. Maar heb je het al gehoord? Google Reader gaat helaas met pensioen.Er is veel protest, maar het is niet anders. Echt heel jammer, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

En als ik dan toch over moet stappen kan ik gelijk eens kritisch kijken naar de websites die ik daar aan het volgen ben.

De content tuin bijwerken en onkruid vrij maken

Social media voorjaarsschoonmaakIk zit hele dagen achter de computer. De hele dag ben ik online en verbonden met het internet. Dat betekent dat ik heel veel inspiratie tegenkom die ik op het moment van ontdekking helaas nog niet kan toepassen. Voor artikelen gebruik ik Pocket om een lijstje aan te leggen van artikelen waar ik nog “iets” mee moet. En je raadt het misschien al. Met de meeste artikelen heb ik nog niets gedaan. Zonde, want er zitten ook een aantal artikelen bij met een beperkte houdbaarheidsdatum. En daar kan ik nu niets meer mee.

Mooi moment om die verzamelbak met inspiratie eens door te spitten en uit te mesten.

Heerlijk opgeruimd

Social media voorjaarsschoonmaakZeg nu zelf. Je moet er even tijd in steken, maar het resultaat mag er zijn toch? Alle accounts zien er weer fris uit. De accounts die we niet meer gebruiken hebben we afscheid van genomen en we kunnen weer aan de gang met verse content. Heerlijk! Wanneer heb jij voor het laatst grote schoonmaak gehouden en welke stappen neem jij? 

6 Comments on “De grote social media voorjaarsschoonmaak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge