Je Twitteraccount schoonhouden met ManageFlitter

MartijnSocial MediaLeave a Comment

Spraying

Af en toe moet je je bezem door je Twitteraccount halen. Ik raad je altijd aan om je Twitteraccount zo schoon mogelijk te houden en te kijken wie er gestopt zijn om jou te volgen en vervolgens te beslissen of het nog wel interessant is dat jij ze volgt. Dit kun je natuurlijk handmatig doen, maar dat raad ik je niet aan als je flink wat volgers heb. Voor mijn Twitteraccount laat ik zelf de bezem in de kast staan en maak ik gebruik van de diensten van ManageFlitter.

ManageFlitter

Ik vind ManageFlitter geweldig! Het is een Twittertool waarmee je eenvoudig de mensen kunt ontvolgen die gestopt zijn met het volgen van jou. Zo kun je afscheid nemen van de mensen waar je waarschijnlijk toch niets meer aan hebt. Ik zeg waarschijnlijk, want ik weet natuurlijk niet waarom jij ze ooit bent gaan volgen. Als je ze bent gaan volgen om hun geweldige nieuwtjes en quotes, dan kun je ze gerust blijven volgen. Maar ben je ze gaan volgen in de hoop dat ze je terug gaan volgen om meer bereik te krijgen? Dan wordt het tijd om afscheid te nemen.

Overigens kan ManageFlitter nog veel meer, maar voor dit artikel richt ik me even op het ontvolgen van mensen die jou niet meer volgen. Wat je onder andere nog meer kunt met ManageFlitter:

  • Beheren wie jij volgt;
  • Zien wie jou ontvolgd heeft;
  • Nieuwe mensen vinden om te volgen (pro);
  • Analytics om de voortgang bij te houden (pro)

4 simpele stappen

Het is niet moeilijk om jouw Twitter account te beheren met ManageFlitter. In 4 simpele stappen kom je al heel ver:

  1. Ga naar ManageFlitter;
  2. Klik op de ‘Start’ en vervolgens op ‘Connect to Twitter’ om met jouw Twitteraccount in te loggen. ManageFlitter moet nu even nadenken en jouw account inventariseren, maar als het daarmee klaar is kom je in jouw dashboard. Als je gebruik maakt van de gratis versie kom je automatisch op de ‘Unfollow’ tab.
  3. Je krijgt direct te zien hoeveel mensen jou niet terug volgen. Vervolgens selecteer je de mensen die jij ook niet meer wilt volgen. Je kunt handmatig mensen selecteren of je kunt op de knop ‘Overview’ drukken en iedereen selecteren als je ze allemaal wilt ontvolgen;
  4. Om het ontvolgen definitief te maken druk je op de knop ‘Unfollow X Selected’ aan de rechterkant. Dat is alles, begrijp je nu waarom ik van ManageFlitter houd?

Ik laat het je even zien

Een aanrader

Anders schrijf ik er ook niet over natuurlijk, maar ManageFlitter is echt een fijne tool om jouw Twitteraccount mee te beheren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge