“Ken ik jou niet ergens van?”

MartijnSocial Media5 Comments

Ken ik jou niet ergens van?

Misschien wel de bekendste openingszin. In ieder geval de meest gebruikte. “Ken ik jou niet ergens van?” Ik moet je eerlijk toegeven dat ik hem ook weleens gebruikt heb. Nooit met succes overigens. De zeldzame keren dat ik nog ga stappen hoor ik de zin nog vaak. Jongens met voldoende vloeibaar moed in zich stellen de vraag die elk meisje die avond al meerdere keren gehoord heeft.

In de kroeg gebruik ik de openingszin niet meer, maar wel zakelijke netwerkgesprekken. Niet om iemand te versieren, maar juist omdat ik echt het gevoel heb dat ik iemand ergens van ken.

Kennismaken via social media

Zo komt het weleens voor dat ik op Twitter leuke discussies voer met mensen die ik nog nooit in het echt heb gezien. Die discussies worden gesprekken en na een tijdje heb je het idee dat je iemand ‘kent’. Zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. En als je elkaar dan eens in het echt tegenkomt dan is het oprecht “ken ik jou niet ergens van?”

Weg is de drempel

Ik kan je vertellen dat het een stuk makkelijker praten is met iemand die je al ‘kent’. Ligt waarschijnlijk aan mij hoor, want ik stap niet zo heel snel op onbekenden af. Maar als ik het gevoel heb dat ik iemand ken dan stap ik daar al snel op af. De kans is namelijk groot dat we elkaar al eens gesproken hebben. Waarschijnlijk op Twitter.

TLDR 2014

Vorige week vrijdag was ik op het feest waar elke content professional van Nederland aanwezig was. Ik was uitgenodigd voor TLDR 2014 en ik zag dat er veel bekende namen kwamen. Niet dat ik ze ooit in het echt gezien heb. Nee, de meeste heb ik weleens ‘gesproken’ op Twitter. Vage bekende dus. Nou, stel je voor dat een hele kroeg vol staat met die vage bekenden. Dan is het letterlijk een feest van herkenning en kun je niet meer spreken van een openingszin. Oprechte verbazing en interesse.

“Ken ik jou niet ergens van?”

5 Comments on ““Ken ik jou niet ergens van?””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge