LinkedIn Contacts: Slim al jouw contacten onderhouden

MartijnSocial Media3 Comments

Rolodex

Ik ben net 3 maanden bezig en merk dat ik af en toe behoefte heb aan een personal assistent. Niet voor hele spannende dingen, maar doordat ik me vast kan bijten in mijn werk vergeet ik af en toe de wereld om mij heen. En dan heb ik ineens de verjaardag van een goede vriend gemist. Of de job switch van die collega waar ik graag mee samen werkte. Ik zou wel een personal assistent willen die me hier dagelijks op wijst. En daar is de nieuwe LinkedIn Contacts!

Al jouw contacten bij elkaar in LinkedIn Contacts

LinkedIn Contacts gaat verder dan alleen Linkedin. Je kunt al jouw contacten van verschillende bronnen samenvoegen in deze digitale rolodex. Zo kun je al jouw Email, Contacten en Kalenders synchroniseren:

LinkedIn Contacts: Email, Contacten en Kalenders

Jouw sociale netwerken:

LinkedIn Contacts: Sociale netwerken

Applicaties:

LinkedIn Contacts: Applicaties

En exports met contacten:

LinkedIn Contacts: Exports

Begin de dag met… jouw contacten

Als Linkedin al jouw contacten heeft geïmporteerd krijg je dagelijks een mooie lijstje voorgeschoteld. Hierin krijg je je contacten te zien die een job switch hebben gemaakt, jarig zijn of waar je een reminder voor hebt ingesteld (kom ik later op). Daaronder staan al je contacten.

LinkedIn Contacts: Start your day

Zoals je kunt zien zijn mijn contacten nu gesorteerd op “Lost touch”. Zo te zien is het hoog tijd om weer eens contact op te zoeken met Michele, Richard en Yannick. Het is alweer veel te lang geleden. Het is ook super handig dat ik direct kan zien via welke kanalen ik verbonden ben.

Stel een reminder in om contact te houden

Voor een aantal contacten heb ik een reminder ingesteld. Zo heb ik een aantal contacten die ik wekelijks wil spreken, maar ook een aantal die ik maandelijks of 1 keer per kwartaal eens opbel of een mailtje stuur. Sommige mensen zien dit als lui. Maar ik zie dat anders. De contacten zijn zo belangrijk voor mij dat ik zeker wil weten dat het contact blijft.

Nieuwe functionaliteiten Profiel

Met LinkedIn Contacts krijgen profielen ook nieuwe functionaliteiten. Je kunt hieronder zien hoe het “Relationship” gedeelte van een profiel eruit ziet. Notes en Tags kon je al eerder toevoegen, maar je kunt nu ook zien wat het laatste contactmoment is geweest. Daarnaast kun je hier een reminder instellen, aangeven hoe je met elkaar in contact bent gekomen en wie jou heeft geïntroduceerd.

LinkedIn Contacts: Profiel

So long Nimble!

Ik ben blij met deze update van LinkedIn. Mijn contacten zijn namelijk waardevol voor mij, dus ik wil er op een professionele manier mee omgaan. Voorheen deed ik dat met Nimble, maar aangezien ik daar $15 per maand voor betaal en ik eigenlijk alleen gebruik maak van de functionaliteiten die LinkedIn nu ook biedt is de keuze snel gemaakt. So long Nimble!

Update: Nog niet voor iedereen beschikbaar

LinkedIn is nog bezig met de uitrol van deze functionaliteit. Je kunt het een handje helpen door naar de pagina te gaan van LinkedIn Contacts.

Ook handig voor jou?

Als jij serieus aan het netwerken bent, dan is dit een hele handige functionaliteit van LinkedIn. Ik raad je aan om eens een kijkje te nemen. Mocht je er niet uitkomen dan steek ik graag een helpende hand toe!

Ik wil meer ruimte

LinkedIn Contacts, wat vind jij ervan? Heb je het al gebruikt? Ik lees graag over jouw ervaring! 

3 Comments on “LinkedIn Contacts: Slim al jouw contacten onderhouden”

 1. Steven de Bruijn

  Ha Martijn, klinkt goed dat LinkedIn Contacts, maar is het ook beschikbaar voor Basic? Volgens mij moet ik upgraden naar Business Plus voor deze functionaliteit, niet?

  1. Martijn

   Hey Steven, ook beschikbaar voor basic inderdaad. Maar kan zijn dat het nog niet voor iedereen uitgerold is. Je kunt het hier aanvragen (vergeten te vermelden).

   Daarna zou je de functionaliteit hier terug moeten vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge