Meerdere Twitter accounts: waarom eigenlijk?

MartijnSocial Media1 Comment

WHY? Postal 2

Vroeger liep ik rond met 2 telefoons op zak. Een voor zakelijk en een voor privé. Verschrikkelijk vond ik dat. Het was met name onhandig, dus ik koos er toen al heel snel voor om zowel zakelijk als privé gebruik te maken van het nummer dat ik van de zaak toegewezen kreeg. Waarom laat ik nu precies dezelfde irritaties en ergernissen binnen in mijn leven als het gaat om Twitter? Waarom heb ik een privé en een zakelijk twitter account? Ik vraag het me af.

Twee telefoons

Ik heb een aantal jaar in de detachering gewerkt als testengineer. In de detachering is het vrij standaard dat je een telefoon van de zaak krijgt. Zo ook bij mij. Maar op dat moment had ik ook nog een privé toestel, met een nummer dat bekend was bij al mijn vrienden en familie. En het zakelijke nummer was bekend bij al mijn 3.000 collega’s en ik wist natuurlijk niet wanneer zij mij nodig zouden hebben. Dan maar met 2 telefoons op zak. 2 maanden heb ik het volgehouden. Ik vond het vreselijk onhandig. Dus de simkaart van de zaak ging in mijn privé toestel (het fijnste toestel van de 2) en ik heb al vrienden en familie mijn zakelijke nummer gegeven. Privé en zakelijk was bij mij op dat moment hetzelfde.

Meerdere Twitter accounts: IdeeHet licht ging aan tijdens de borrel

Vrijdag was in De Winkel van Sinkel de 42bis borrel. Ik blog er nu een paar maanden met veel plezier, maar het leek me leuk om eens wat mensen te ontmoeten. Tot nu toe heb ik alleen maar met wat profielfotootjes gepraat en ik vond het wel tijd voor “real life contact”. Tijdens de borrel ging het over van alles en nog wat, maar met contentgirl Xaviera Ringeling ging het heel even kort over het verschil tussen een privé en een zakelijk Twitter account. Waarom zou je meerdere Twitter accounts beheren? Zij heeft het ook een tijdje geprobeerd, maar is er van teruggekomen. Je doet namelijk zaken met een persoon en niet met een logo, waarom zou je dat wel forceren?

De gloeilamp die boven mij hoofd aanging bleef de rest van de avond branden.

Meerdere Twitter accounts: Dubbel werk2 Twitter accounts is ook alleen maar dubbel werk

In plaats van 1 Twitter account, moet ik nu 2 Twitter accounts beheren. Namelijk mijn privé Twitter account @mbloksma en mijn zakelijke @afrit_22 account. Voor 2 Twitter accounts moet ik updates inplannen, reageren en volgers creëren. Natuurlijk valt het qua werk allemaal wel mee, maar toch. Misschien toch zonde van de tijd.

Afrit 22 is (nog) geen multinational

Ik ben Afrit 22. Meer personeel heb ik hier niet rondlopen. En als ik dan ga kijken naar mijn dienstverlening: social media, bloggen en een beetje inbound marketing. Dan ben ik “het product”. Opdrachtgevers huren mij in en niets anders. Waarom zou ik daar dan onderscheid in maken? In het product en in het bedrijf?

En mocht Afrit 22 in de toekomst gaan groeien, dan heb ik het Twitter account @afrit_22 alvast.

Meerdere Twitter accounts: KlikIs er wel een klik?

Je zult het misschien niet geloven, maar ik ben best wel een gevoelsmens. En ik vind het heel belangrijk om een klik te hebben met de mensen waar ik mee werk. Of het nu collega’s zijn of opdrachtgevers. Zonder klik is het trekken aan een dood paard. Daarom is het volgens mij helemaal niet verkeerd om privé en zakelijk te mixen. Op deze manier geef ik opdrachtgevers de kans om mij al te leren kennen voordat ze contact met me opnemen. Handig toch? Als de opdrachtgever de klik al mist, dan zal er verder ook geen contact plaats vinden. Alleen maar handig voor beide partijen.

Dus? En nu?

Ik ben er nog niet helemaal uit. Tijd voor een test dus. Een maand lang ga ik het Afrit 22 Twitter account niet meer gebruiken. En dan kijken we verder. Misschien mis ik de scheiding wel en misschien ook helemaal niet. Maar dit is voor mij de enige manier om er achter te komen. Er is geen succes recept wat je overal toe kunt passen.

De komende maand dus alleen updates op Twitter via @mbloksma. Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren. Maar natuurlijk ben ik ook heel benieuwd wat jij er van vindt! Worstel jij hier ook mee? Of heb jij de oplossing al gevonden? Ik lees er graag over!

Volg mij op Twitter

One Comment on ““Meerdere Twitter accounts: waarom eigenlijk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge