Nieuw gereedschap in de gereedschapskist

MartijnSocial MediaLeave a Comment

grandad and his tools

In de schuur heb ik een gereedschapskist staan. Dat is iets voor mannen. De kist zit helemaal vol met tangen, schroevendraaiers en weet ik het allemaal niet meer. De helft heb ik denk ik nog nooit gebruikt en zal ik waarschijnlijk ook nooit gebruiken.

Zo wordt ook mijn social media gereedschapskist dagelijks gevuld met nieuw gereedschap. Dagelijks komen er nieuwe tools en nieuwe netwerken bij. ook  De één is een stuk interessanter dan de andere en je hebt er een dagtaak aan om alles te uit te proberen en om er vervolgens van op de hoogte te blijven.

Volle kist

Mijn kist zit aardig vol tegenwoordig. Ik probeer tools tegenwoordig even snel uit, voordat ik ze in mijn gereedschapskist doe. Het moet wel behapbaar blijven. Vine van Twitter is bijvoorbeeld niet door de keuring gekomen. 6 seconden video dat je razend snel kunt delen op Twitter. Grappig, maar voegt het iets toe? En weer een nieuw stuk gereedschap erbij…

Extra functionaliteit

Instagram pakt het slimmer aan. Al een paar dagen ging het gerucht rond dat Instagram met een Vine concurrent zou komen. En gisteren was de kogel door de kerk. Facebook (de eigenaar van Instagram) introduceerde video voor Instagram. Geen nieuw stuk gereedschap, maar gereedschap met een extra functionaliteit.

Net als Vine

Met Instagram kun je heel eenvoudig filmpjes van maximaal 15 seconden delen. Je filmt door de opname knop ingedrukt te houden en je stopt met filmen door de knop los te laten. Net als bij Vine. Vervolgens kun je het filmpje delen met jouw favoriete kanalen.

Een voorbeeld van een Instagram video (het is me overigens een raadsel waarom dit filmpje 16 seconden duurt):

Hoe vol zit jouw gereedschapskist?

Kan er bij jou nog iets bij? Voegt een nieuw stuk gereedschap echt iets toe voor jou? Ik ben benieuwd naar jouw mening en lees er graag over in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge