Wat is nou het nut van dat Twitter? Als ik kijk op Twitter zie ik elke dag hetzelfde: “Goedemorgen allemaal!” “Kijk eens hoe gezond ik ontbijt! #nomnom” “Lunchtijd!” “Wat zullen we vanavond eens eten #durftevragen” “ Bad hair day vandaag Matthijs? #dwdd“. Je begrijpt dat ik hier niets mee kan? Dit medium is volstrekt zinloos en laat ik graag aan mij voorbij gaan. Of je moet met hele goede argumenten komen, Martijn!

Bovenstaande citaten zijn uit mijn dagelijkse leven gegrepen. Zo krijg ik ze regelmatig voorgeschoteld. “Ga jij me maar eens vertellen waarom ik iets met Twitter zou moeten doen.” Nou, dat doe ik dus mooi niet. Ik ga het je laten ervaren en de conclusie mag je zelf trekken. In vier stappen wil ik jou kennis laten maken met Twitter. Vergelijk het met de keuze voor een nieuwe auto. Ik kan je wel vertellen dat je Merk X Type Y moet kiezen, maar uiteindelijk zul je toch een proefrit moeten maken om te ervaren of het wel echt jouw auto is. Dus fasten your seatbelts en maak een proefrit op Twitter.

Account aanmaken en luisteren

Om te beginnen moeten natuurlijk een Twitter-account aanmaken. Als we dat eenmaal gedaan hebben gaan we luisteren. Klinkt saai, maar deze stap is reuze leerzaam! Je leert hoe mensen praten op Twitter, welk taaltje ze gebruiken en wat de etiquette zijn. Ook leer je je doelgroep kennen. Na een weekje luisteren is het tijd voor de volgende stap.

Zoeken en lijsten

Na een week luisteren gaan we aan de gang met zoeken. Wat wordt er allemaal over jouw merk geroepen? En wat wordt er allemaal over jou gezegd op Twitter? Handig om achter te komen! En heb je interessante mensen gevonden die je wilt volgen? Dan leer ik je gelijk hoe je die in een lijst kunt plaatsen. Zo kun je nog makkelijker op de hoogte blijven!

De eerste tweet

Een spannende stap! De allereerste tweet. Hier maken we even een momentje van.

Een eigen strategie met de Twitter Workflow

Je kunt heel eenvoudig een dag doorbrengen op Twitter. Dit medium is zo vluchtig, maar of het verstandig is? Ik leer je hoe je met de Twitter Workflow eenvoudig grenzen kunt bepalen. Jij bepaalt hoelang je dagelijks met Twitter bezig bent en niet andersom!

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze Twitter Handleiding voor beginners. Ken je iemand in jouw omgeving die hier ook wel iets aan zou kunnen hebben? Stuur dan zeker de link naar dit artikel door!

Direct meer social media advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *